Hoppa till innehåll

All the President's Men

Carl Bernstein och Bob Woodward var de två journalister som började undersöka ett inbrott på Watergate-högkvarteret och rullade upp hela skandalen. Filmen, med långhåriga Dustin Hoffman och Robert Redford som spelar de båda männen, är en bra skildring av förloppet med nästan dokumentär känsla. Jag gillar verkligen att karaktärerna tillåts säga fel, fråga om, fråga hur namn stavas, staka sig och andra realistiska saker. Det känns mysigt daterat och svindlande ofattbart hur de gör även de allra enklaste efterforskningarna över telefon eller i egen hög person, internet var ju inte att räkna med på den tiden. Faktiskt är filmen riktigt spännande och sevärd, trots att man vet hur det går. Dock vill jag ge ett stort minus för det abrupta slutet som felaktigt snarare ger känslan av att de misslyckades än att de nådde sitt mål.

FilminfoIMDB: All the President's Men
Regissör: Alan J. Pakula
År: 1976
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *