Hoppa till innehåll

Vi har flugit Cessna!

Vi fick ju en flygning i bröllopspresent och nu har vi flugit! Det var underbart!

Vi och Cessna 172

Vi hade helt obeskrivlig tur med vädret! Idag är det grått och trist, igår när vi flög var det klart, lagom soligt och vindstilla. Perfekt!

Planet var en Cessna 172 med plats för fyra personer. Jag satt bredvid piloten och Jonas satt därbak. Flygningen var oväntat behaglig – planet kändes väldigt stabilt och bullret störde inte alls. Vi hade hörselskydd med kommunikationsradio i öronen så att vi dels kunde prata med varandra men också fick höra kommunikationen mellan tornet och alla möjliga plan i luften. Riktigt kul!

Jag i Cessna 172

Innan vi gav oss av visade piloten på en karta och frågade vad vi ville se. Han ansökte om tillstånd för turen och tog oss sedan ut till det lilla planet för säkerhetsgenomgång. Innan vi lyfte läste han upp en lång checklista för att bekräfta att allt var i sin ordning. Och sen flög vi! Det var något helt annat än reguljärflyg ovanför molnen, vill jag lova! Vi fick se världen som ett miniatyrlandskap med pyttesmå människor och djur där nere. Det var väldigt speciellt att se alla bekanta områden uppifrån – bekant, men ändå annorlunda!

Vi gjorde först ett par varv över Bergsjön så vi fick se vårt hus och våra omgivningar. Vårt område är lätt att se från luften, eftersom husen på Tycho Brahes gata är formade som ett frågetecken och har knallvita tak. Sen flög vi ett par varv över centrala Göteborg och fortsatte vidare ut över skärgården. Vi flög över Asperö och Brännö i södra skärgården, över Vinga och över Öckerö-öarna i norra skärgården. Vid Marstrand vände vi in mot Säve flygplats igen och den 40 minuter långa flygturen var över.

Givetvis fotade jag en hel del, men man måste ha tillstånd för att publicera flygbilder. Om du är vän med mig på flickr kan du se 28 bilder här (annars syns 3). Förhoppningsvis blir ingen arg för att jag postar bilderna på oss och Cessnan publikt.

En sån här flygning kanske inte är något man gör “bara så där”, men jag kan verkligen rekommendera det om man vill göra något särskilt! Se Västkustflyg för mer info.

6 kommentarer

  1. Julia Julia

    Det verkar ha varit jättekul! Skulle vara kul att se Göteborg från ovan men inte så långt upp som vanliga flygplan. Vi flög till Visingsö 2003 i såna där små plan.

    Jag kunde inte se några bilder tyvärr.

  2. Ellinor Ellinor

    Va skoj att flygturen avlöpte väl och att bidde fint väder.. Flygturen gällde faktiskt som en ganska bra ursäkt för att inte komma till U-sala=) Vi har haft det skoj, mkt mat, fika och kanske en anings dryck (med % i…). Hoppas att frugan och maken mår bra!
    Pussokram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *