Hoppa till innehåll

Lord of War

Nicholas Cage spelar den ofantligt osympatiske Yuri Orlov, som blir rik på att förse väldigt dåliga människor med vapen så att de kan göra väldigt dåliga saker. Ethan Hawke spelar en agent som försöker få fast honom, men Yuri är listig och har dessutom mäktigt beskydd.

Något fattas i den här filmen. Kanske är det att det inte finns någon att sympatisera med – det går inte att göra annat än att hata Yuri som ju dels ägnar sig åt oetiska vapenaffärer och dessutom är hemsk mot sin bror och ett riktigt praktsvin mot sin fru. I slutet verkar det som att det är meningen att man ska tycka synd om honom, men det är helt bortkastat på mig – jag bara myser när det går illa för den jäveln.

FilminfoIMDB: Lord of War
Regissör: Andrew Niccol
År: 2005
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *