Hoppa till innehåll

The Manchurian Candidate

En grupp amerikanska soldater tillfångatas och hjärntvättas. De programmeras att följa fiendens order när de återvänt hem till USA.

Det här är en bra film som ger en mörk och paranoid känsla. Dock känns det som att en bit klippts bort, nämligen den där det förklaras att kvinnan på tåget också var en del av konspirationen. För inte kan de väl ha menat att hon var på allvar? En mindre trovärdig karaktär får man leta efter… Men om jag får förklara henne som jag vill är filmen riktigt, riktigt bra!

FilminfoIMDB: The Manchurian Candidate
Regissör: John Frankenheimer
År: 1962
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

2 kommentarer

  1. HA HA

    Jag läste nånstans.. jag tror det var i Empire, de brukar ha klassiska scener utskrivna på sista uppslaget med lite trivia runt. De hade tågscenen där, och i texten sa man att vissa tror att hela konversationen är i kodspråk mellan två agenter. Om det nu hjälper… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *