Hoppa till innehåll

Donnie Darko

Dags att se om en gammal favoritfilm, denna gång i en något förtydligad Director’s Cut.

Donnie är en bekymmerstyngd tonåring som råkar ut för väldigt märkliga saker. Plötsligt blir han manipulerad av en gigantisk kanin som säger att han heter Frank. Frank säger att världen ska gå under om 28 dagar och får Donnie att vandalisera skolan och göra andra obegripliga dumheter. Frank pratar också om tidsresor och Donnie får tag i en bok om fenomenet, som visar sig kunna förklara en hel del om vad som händer honom.

Det här är ett bra exempel på en märklig film som funkar. Den är märklig på ett väldigt mysigt sätt och jag tycker verkligen om den! Dessutom är musiken underbar (Mad World med Gary Jules, för att nämna den kända låten) och vi har lyssnat flitigt på soundtracket.

Bra skådisar är det också: Jake Gyllenhaal, Maggie Gyllenhaal, Drew Barrymore, Patrick Swayze, Jena Malone.

Fantastisk film!

FilminfoIMDB: Donnie Darko
Regissör: Richard Kelly
År: 2001
Omdöme (1-5): 5
Publicerat iFilm

En kommentar

  1. Ika Ika

    Jag älskar Gary Jules version av Mad World, mycket bättre än originalet! Bara därför borde jag ju se den här filmen… (Låten upptäckte jag för övrigt tack vare ett blandbandsbyte med filmtema.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *