Angel Heart

Privatdeckaren Harry Angel får i uppdrag att spåra Johnny Favourite, en man som skadades svårt i kriget och senast setts till på ett sjukhus. Det blir ett svårt uppdrag – Johnny Favourite är spårlöst försvunnen och alla som vet något dör under mystiska omständigheter.

Det börjar som en ordinär deckare, men utvecklas till ett mörkt drama med ockulta krafter. Jag gillar den grundläggande idén, men jag faller inte riktigt för filmen som helhet. Den är märkligt berättad med en irriterande tendens att hoppa rakt in i scener utan förklaring, för att sen visa var Angel är och vad han gör. Och givetvis får vi se varenda medverkande kvinnas bröst… suck!

FilminfoIMDB: Angel Heart
Regissör: Alan Parker
År: 1987
Omdöme (1-5): 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *