Vaccinationer och turkiskt besök

Nu är vi inne i vår intensiva slutspurtsperiod vad gäller exjobbande – eller vi försöker åtminstone, men helt lätt är det inte. Igår gick förmiddagen till välbehövlig städning och sen åkte vi in till stan för att uträtta ärenden. På kvällen hade vi besök av Sven och hans kollega från Turkiet – Sven jobbar i Turkiet nu men har kommit till Chalmers som gästforskare (!). Vi hann inte först med att bjuda turken på glögg, men fick i alla fall förklara varför vi bara tände ett av fyra ljus i ljusstaken på bordet…

Vaccination
Vaccinerad

På stan gjorde vi ett dropin-besök hos Kungsportsläkarna för att se över vårt vaccinationsskydd inför bröllopsresan till Tobago. Vi var inställda på att åtminstone få för Hepatit A och dessutom tänkte jag fylla på mitt TBE-skydd och Jonas börja med sitt. Utöver detta övertygade läkaren oss också att vaccinera oss mot Gula febern. Som tur är har de 10% studentrabatt (som vi var nära att glömma be om), men det blev dyrt ändå såklart. 845 kr var. Vi hade kunnat lägga ännu mer, Hepatit B och Dukoral till exempel, men nånstans får man ju sätta stopp.

Känns alltid trist att punga ut med betydande pengasummor för nåt man bara märker som lite ajaj i armen…

2 kommentarer

  1. Det är väl lite som försäkringspremier, trist att betala, men egentligen vill man ju sist och slutligen inte på allvar behöva märka av varför man betalade…

    Jag har också umgåtts med nålar idag, och det gick ovanligt smidigt. Duktig var sköterskan som tog blodprov (jag märker sånt eftersom mina ådror inte är så samarbetsvilliga), snabbt gick det och som kronan på verket har jag trots ett halvår sedan senaste järnkuren fortfarande riktigt bra hemoglobinvärden.

    Svara

  2. Ouch, det låter inte trevligt :-(

    Jag hade tur och är vaccinerad mot det mesta (sweet deal mellan Hälsouniversitetet och infektionskliniken på US i Linköping) för “bara” 750kr… HepatitA+B (twinrix), och påfyllnad av de “gamla vanliga” vaccineringarna stelkramp, difteri, TBC osv. :-)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.