A Guide to Recognizing Your Saints

Dito växer upp i New York bland våld, brott och knark. Av ren självbevarelsedrift bryter han upp och flyr från hemmet och alla som älskar honom. Filmen börjar när hans mamma ringer och ber honom komma och hälsa på sin döende far och sedan följer vi Ditos liv i återblickar blandat med nutid.

Först tyckte jag att filmen kändes sådär, men sen hände något. Ditos ångest blir så påtaglig och relationen med pappan är så frustrerande – pappan verkar först helt reko och väldigt involverad i sonens liv, men sen märker man att han faktiskt aldrig lyssnar på Dito och att kärleken kanske inte är så villkorslös som den borde.

Den vuxne Dito spelas av Robert Downey Jr., som för en gångs skull inte spelar en rappkäftad, laid-back snubbe. Dito är i stället så frustrerande tystlåten att jag vill skrika åt honom att prata med dem han behöver säga saker till. Det är kul att se att Downey Jr. klarar sånt skådespeleri också.

Tack till Vickan för tipset! Jag gillade filmen!

FilminfoIMDB: A Guide to Recognizing Your Saints
Regissör: Dito Montiel
År: 2006
Omdöme (1-5): 4

En reaktion på “A Guide to Recognizing Your Saints”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *