Hoppa till innehåll

2007 – En årssammanfattning

Det absolut största som hände 2007 var givetvis att Jonas och jag gifte oss 070707. Men för att ta det hela från början i någon sorts års-resumé:

Året började bra eftersom vi var alldeles nyförlovade i Paris.

Under våren läste jag min sista termin av vanliga kurser, som fristående kurser på Chalmers samt distanskurser från Linköping:

 • Programspråk
 • Webbprogrammering och databaser (distanskurs)
 • Språkbaserad datasäkerhet
 • Immaterialrättsliga strategier
 • Datornät (distanskurs)

Min sista tenta blev något så otypiskt (för civilingenjörsutbildningen inom informationsteknologi) som immaterialrätt (patent, varumärkesskydd och sånt) och jag var väldigt glad när det stod klart att jag tagit den!

Jonas ägnade våren åt exjobb och extrajobbet att köra truck på ICA-lagret i Kungälv. Han hade också stora skrivframgångar, både i Ordfronts debutanttävling och LRFs novelltävling.

Annat roligt under våren var Göteborgs filmfestival, Stockholmshelgen med flickorna. Och Tomas och Karolina fick en liten Hugo! På nationaldagen var det bokbytardag hos Lisa!

Givetvis blev det mycket fixande inför bröllopet också – inbjudningar bland annat. Möhippad blev jag också, både i Linköping och i Göteborg. Och den 7 juli 2007 gifte vi oss alltså på Vittviks herrgård utanför Valdemarsvik. Det var underbart!

En vecka efter att vi gifte oss var det dags för Tomas och Karolinas bröllop där jag var officiell fotograf.

I slutet av sommaren hjälpte jag till att ordna möhippa för Linnéa och sen hade Jonas och jag väldigt kul med gamla studiekamrater på Svarta lördagen 2007 i Linköping. Kort därefter var det dags för Björns och Linnéas bröllop. Vi bytte tjänster – de var bartenders på vårt bröllop och vi på deras.

Under hösten var det exjobb som gällde för både mig och Jonas. Vi har jobbat hemifrån, vilket är världigt skönt (men kanske inte alltid så disciplinerat). För min del har exjobbet bestått mycket av Java-programmering. Jag har också varit i Linköping och opponerat på en annans exjobb. Utöver exjobbet har jag jobbat lite som matdemonstratris och bland annat fått bjuda på juice och havredryck.

Jonas och jag firade fyra år tillsammans i september. I oktober fick vi flyga Cessna, en mycket uppskattad bröllopspresent.

Vi tränade faktiskt hela hösten, vilket fick vissa effekter

Mina författardrömmar har inte fått leva ut särskilt starkt under året eftersom det alltid varit så mycket annat att prioritera. Jag fattade det mycket tråkiga beslutet att inte skriva NaNoWriMo, men jobbade åtminstone litegrann med mitt utkast från förra året – och det har blivit läst och kommenterat av Hans Persson, Hans pappa och Jonas. Hoppas på mer skrivtid 2008! Jag har en massa idéer om ändringar jag tror är bra!

Höstens största flopp var mitt misslyckade kameraköp. Höstens största topp var nog när jag till slut lyckades köpa min underbara Canon EOS 400d – vilket ungefär hela världen också har gjort! I alla fall Julia, Lisa och Johanna! Jag hoppas de är lika lyckliga som jag!

Mot slutet av året bestämde vi oss för att börja leva så veganskt som möjligt.

Julen blev i Oskarshamn och nyår hos Linnéa och Björn.

Vi gjorde utflykter tilll bland annat Kårholmen, Skansen Kronan, Slottsskogen, och så gick vi upp i Läppstiftet.

Utöver kameran gjorde vi några andra bra inköp: en ny Billy-bokhylla och skåpsluckor till den, fler foton på väggarna (dessa och dessa) och sist men inte minst teburkshyllan!

Annat 2007:

 • Jag har druckit mängder av te, bloggat om te och bytt te.
 • Jag har kort lugg för första gången på tio år. Och då för tio år sedan var det bara en väldigt misslyckad klippning som jag sedan kämpade för att spara ut – 17 år sen jag hade kort lugg på allvar. Mammas kommentar var att jag blev som hennes “lilla flicka” igen…
 • Maria Gripe dog och jag fick en nostalgikick och läste hela Skuggserien och lyssnade på Tordyveln flyger i skymningen.
 • Vi hade en jättebra kryddodling ett tag.
 • Änderna har fått en massa gammalt bröd av oss.
 • Jag har fått en del gratisböcker från olika håll. Amberville blev en stor grej i bloggvälden.
 • Jag skaffade Flickr Pro och blev beroende…
 • Facebook var kanske årets största nätfluga, men kändes lätt för mycket
 • Mot slutet av året väcktes en oväntad passion för cupcakes. Det är helt och hållet flickrs fel. Passionen har inte ännu kommit förbi stadiet “surfa bilder på flickr”.
 • 2007 blev mitt åttonde år som bloggare (eller nätdagboksskribent som det hette på den gamla goda tiden…

Det var en del av allt i alla fall.

Relaterade inlägg:
2006 – En årssammanfattning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *