Hoppa till innehåll

Hotel Rwanda

Hotel Rwanda är en verkligt gripande film som handlar om folkmordet i Rwanda 1994, då en miljon tutsier och tutsi-sympatiserande hutuer slaktades av hutu-nationalisterna. Vi får följa den sanna historien om Paul Rusesabagina som blev tillfällig föreståndare på hotellet där han arbetade och räddade 1268 människor genom att gömma dem där.

Det är en väldigt hemsk historia som blir personlig genom att Rusesabaginas fru tillhör tutsierna. Därmed är även deras barn “kackerlackor”, som de mordiska hutu-nationalisterna kallar tutsi-folket.

Filmen är väldigt bra berättad och innehåller många ofantligt obehagliga och sorgliga scener. Rusesabaginas hjälteskap skildras på ett bra och realistiskt sätt utan att han blir så där överdrivet präktig så som det ofta blir i film.

Det är sorgligt att sånt här händer i världen och det som är extra frustrerande i det här fallet är att uppdelningen i hutu och tutsi var så fruktansvärt slumpartad och meningslös… men det är förstås alltid fel att särbehandla människor oavsett vad skälen är.

Hotel Rwanda rekommenderas verkligen!

FilminfoIMDB: Hotel Rwanda
Regissör: Terry George
År: 2004
Omdöme (1-5): 5
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *