Tillbaka till Firefox och Thunderbird

Jag har kört Swiftweasel och Swiftdove ett tag i stället för gamla vanliga Firefox och Thunderbird, men nu har jag bytt tillbaka igen. Anledningen att jag testade Swiftweasel och Swiftfox är att de i teorin är lite coolare: det är Firefox och Thunderbird, fast kompilerade specifikt för Linux och den processor man har (det finns ett gäng att välja mellan), och med ikoner som är gratis. Lite tuffare, lite nördigare, helt enkelt. :)

Nåväl. De fungerade bra, men jag störde mig på en del små buggar som uppkom främst ihop med addons till Swiftweasel. Och ikonerna var ärligt talat alldeles för oansenliga och lika varandra. Nu har jag bytt tillbaka och fått de tydliga ikonerna åter och… tja, åtminstone den irriterande buggen att få upp ett felmeddelande om man råkar scrollhjulsklicka på nåt som inte är en länk försvann (jag har inställt så det klicket öppnar länkar i ny tab). Men en av mina favorit-addons Paste and Go 2 funkar fortfarande illa (funkade bra när jag körde Windows, men inte efter Ubuntu-installationen… ska försöka vänja mig vid clickngo i stället).

Swift-programmen var nog rätt bra ändå, även om den eventuella uppsnabbningen inte var märkbar, men jag fortsätter hellre med de gamla vanliga Firefox och Thunderbird. Utöver addon-buggar och ikonerna så blir det ju lite otryggt att lita på att människan som donar med Swift-programmen fixar uppdateringar och sånt. Nån gräns för nörderierna får man väl ha. :)

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *