Letters from Iwo Jima

Jag tycker det är frustrerande att se krigsfilm, för krig är så barbariskt och urbota dumt. Varför håller mänskligheten fortfarande på med sånt? Det är en förklaring till varför krigsfilm inte är den genre jag mest hängivet kastar mig över.

Letters from Iwo Jima handlar om slaget vid Iwo Jima mellan amerikaner och japaner 1945. Filmen gör mycket bra – den innehåller en hel del starka scener och det är tufft att Clint Eastwood regisserat en film ur japanernas synvinkel, där amerikanerna är fienden. Samtidigt är den låååång (141 min) och jag tycker det blir rörigt och svårt att hålla isär karaktärerna. Och sen har vi ju då det där med att jag blir väldigt frustrerad och arg på mänskligheten av fenomenet krig…

FilminfoIMDB: Letters from Iwo Jima
Regissör: Clint Eastwood
År: 2006
Omdöme (1-5): 3
Relaterade inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *