Hoppa till innehåll

Amistad

År 1839 kidnappas en skara människor i Afrika och förs mot USA med skeppet Amistad för att säljas som slavar. Afrikanerna lyckas göra uppror och slå ihjäl större delen av besättningen, men de hamnar ändå i USA där flera olika människor hävdar äganderätt till dem. De finner en försvarare som försöker övertyga rätten om att de är människor, inte ägodelar, eftersom de är födda fria i Afrika och inte lagliga slaval, men det är inte så lätt när de inte förstår varandras språk.

Det är en maffig film om ett hemskt ämne. Slaveri är så vidrigt och upprörande att filmen inte får svårt att beröra. Jag blir ganska förvånad över att vi inte får lära känna fler av afrikanerna, det är egentligen bara en av dem som lyfts fram och mänskliggörs. Hur som helst är filmen riktigt sevärd.

FilminfoIMDB: Amistad
Regissör: Steven Spielberg
År: 1997
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *