Hoppa till innehåll

An Unfinished Life

Jean (Jennifer Lopez) flyr från en våldsam pojkvän till sin före detta svärfar Einar (Robert Redford) på landet. Med sig har hon elvaåriga dottern Griff (Becca Gardner), som är Einars okända barnbarn. Hon har inte hållit kontakten med Einar, eftersom han anklagar henne för sin sons död. Hos Einar bor också Mitch (Morgan Freeman), som är invalid efter att ha blivit attackerad av en björn.

Det är en film med mycket smärta och anklagelser, men ändå med en stor värme. På det stora hela är den bra berättad, även om ett par saker är dåligt introducerade – filmens kärlekshistoria kommer väldigt plötsligt och det känns som att en kvinna som förlorat sitt barn gjort det bara för att lägga tyngd i repliken hon levererar efter avslöjandet. Skådespelarna är bra, fast jag gillar inte Jennifer Lopez och hennes sätt att viska vänt när hon pratar. Becca Gardner kan det nog bli något stort av!

En feelgood-film som levererar precis det man tänker att den ska leverera. Inga överraskningar alls, den följer precis receptet, men det är ju ganska skönt ibland när det är bra gjort.

Vad jag inte alls gillar är den svenska titeln “En dag i livet”, som inte alls passar lika bra eller signalerar samma sak.

FilminfoIMDB: An Unfinished Life
Regissör: Lasse Hallström
År: 2005
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *