Hoppa till innehåll

Snart semester + jobbprojekt

Om en timme börjar mitt livs första riktiga semester..! Gissa om jag ser fram emot den!

Jag har alldeles glömt bort att skriva här att jag faktiskt varit involverad i ett projekt på jobbet de senaste två veckorna. Jag kom in väldigt hastigt och lustigt i ett support/förvaltnings-projekt som körs internt här på kontoret. Det är SKFs system för applikationshantering vi jobbar med, 3rd line support. Vi har inga egentliga uppgifter och deadlines, men ska ta fram förbättringsförslag vi ska försöka sälja in. Jag sitter och jobbar med det grafiska gränssnittet, som lämnade en hel del att önska. Har fått till det så det ser lite trevligare ut, tycker jag i alla fall.

Får använda precis de saker jag var i färd med att lära mig i nästa certifiering… Väntade länge och väl på en bok vi beställde och lagom tills den kom så att jag skulle kunnat börja plugga på riktigt (hade en annan bok så länge, men inte något underverk av litteratur precis) blev jag plötsligt inplockad i det här projektet. Det är servlets och JSP och såna grejer, dvs webbapplikationsprylar. Vi utvecklar i NetBeans och applikationsservern är Glassfish. För min del med GUIt blir det mest HTML och CSS, samt lite JSP/Java och JavaScript.

Planen är väl att fortsätta plugga cert vid sidan av detta, när det inte är så mycket att göra.

Kul att ha något lite vettigt att göra på jobbet i alla fall.

…men nu semester, alldeles snart!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *