Jonas födelsedagsutflykt: Älvsborgs fästning, Solrosen och Indiana

I lördags var vädret helt fantastiskt! Och det passade ju oss utmärkt, eftersom vi fortsatte firandet av Jonas födelsedag då. 11.30 satt vi på båten mot Nya Älvsborgs fästning – uppe på soldäck i värmen. Det var stor skillnad på att åka utflyktsbåt jämfört med reguljärbåt, eftersom de körde långsamt så att motorerna inte bullrade särskilt mycket.

» Mer om Nya Älvsborgs fästning i fotodagboken

Vi blev riktigt solbrända, fläckvis… Jag hade på mig samma klänning som på midsommar, så ni kan ju föreställa er hur snygg jag blev…

Väl inne i stan igen var vi hungriga och begav oss till gamla goa beprövade Solrosen och åt mumsig lantgryta, härliga grönsaksbuffén (pestopastasnäckor, jag säger bara det…) och smarrig björnbäräppelpaj.

Trots att vi blivit dundermätta flera gånger om på Solrosen (och sen bara tagit några pestopastasnäckor till… och sen bara lite paj också…) orkade vi äta popcorn på bion sen. Filmen var nya Indiana Jones och den var väl… tja, inte katastrofalt dålig, men påfallande oengagerande. Ganska oviktig alltså, men det är kul att ha sett den. Vi hade inte så många lockande alternativ i bioprogrammet…

En härlig dag! Det bästa, förutom såklart att få vara med Jonas och mysa en hel dag, var att jag verkligen kände mig som människa igen! Jag kände mig knappt gravid alls, det var så att jag blev tvungen att lägga mig på rygg och känna lite på magen och förvissa mig om att Mini fanns kvar när vi kom hem… och jodå, jag fick lite sparkar, så som jag ofta brukar när jag lägger mig ner, så allt verkade frid och fröjd. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.