Hoppa till innehåll

The Descent

Fniss! Ja, den här filmen är faktiskt skrattretande dålig. Det börjar bra nog med ett gäng äventyrliga kvinnor som ger sig ut på grottexpedition. Det är bara ett problem; ledartjejen har lurat ner dem i fel grotta, de är inte alls i det välutforskade grottsystem de först trodde utan i ett helt annat, okänt. Och givetvis blir det ras i den enda utgång de känner till. Det hade kunnat bli en bra film om man fokuserat på karaktärerna. I stället blir det bara fånigare och fånigare ju längre filmen rullar – det kommer nämligen fram spektakulära monster i grottmörkret och tjejerna dör blodigare och blodigare, men ett par av dem visar sig vara riktiga hejare på att slåss.

Förutom att filmen är generellt kass har den dessutom problemet att det finns betydligt fler roller än karaktärer, eller vad man ska säga. Det finns en massa tjejer, men bara några av dem får en personlighet. Det är oerhört lätt att blanda ihop dem i grottmörkret, eftersom flera av dem är så anonyma.

Sen är det ett askasst slut också… undvik!

FilminfoIMDB: The Descent
Regissör: Neil Marshall
År: 2005
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

2 kommentarer

  1. Pelle Pelle

    Säkert därför den fått toppbetyget 7.4 för stunden av över 52 000 röster på IMDb för att den är så dålig.Skärp dig stolpskott.

  2. Att somliga finner den underhållande betyder inte att det är kvalitetsfilm, dessutom är som bekant smaken som baken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *