Hoppa till innehåll

Lummelundagrottan och Tofta strand

Idag begav vi oss till Lummelundagrottan där vi gick en halvtimmeslång guidad rundtur. Man kunde även ta en äventyrstur på flera timmar och åka båt, vada, kräla och klättra… vilket lät väldigt häftigt, men kanske inte riktigt lämpligt när man är 23 veckor gravid. Halvtimmesturen var istället väldigt snabb och enkel, men det var kanske bra. Det var trots allt 8 grader i grottan och inte helt behagligt. Hur som helst var det häftigt att se alla tuffa droppformationer och att höra om de fjortonåriga pojkar som upptäckte merparten av grottan.

Lummelundagrottan
Lummelundagrottan

Sen följde vi en av områdets naturstigar som bland annat gick genom härlig ängsmark och ända fram till havet. Efter det tog vi en lätt lunch på cafét – Jonas åt en grekisk sallad utan fetaost och jag smakade den gotländska specialiteten saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde. Gott, jag vill äta det igen!

Efter en tur till hotellet åkte vi till Tofta strand. “Alla” var på väg därifrån när vi kom, men det var ändå rysligt mycket folk och kommers på stranden. Vi blev till och med påhoppade av två killar som ville pracka på oss Tre-mobiler. Kanske inte mysigaste strandupplevelsen någonsin, men jag premiärbadade i alla fall för säsongen och det var riktigt skönt i vattnet när man väl doppat sig.

Tofta strand
Gravid på Tofta strand

Vi åkte hem till hotellet och fräschade upp oss innan vi promenerade in till Visby och åt jättegod pizza. När vi var klara skulle solen precis gå ner, så vi satte oss vid havet och beundrade solnedgången.

Visby
Gravid i Visby

Vi har haft funderingar på att komma iväg tidigt imorgon bitti och åka till Fårö, men vi får väl se hur tidigt det blir…

3 kommentarer

  1. Ika Ika

    Det här är lite som att höra mammas och pappas gotlandshistorier (de tältade där nån gång i mitten på sjuttiotalet), bortsett från att du inte berättar skräckhistorier om hur kallt det var i bastun och att de hade trasmattor på golvet.
    Ja, och så fick de ju inte se Fårö, eftersom de inte ahde ansökt om tillstånd på förhand. utlänningar får inte vara så spontana när det gäller resor till militära områden. :)

  2. Julia Julia

    Roligt att känna igen sig! Jag var på runtur i Lummelundagrottorna i nian, när vi var där på klassresa. Vi cyklade tandem dit :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *