Hoppa till innehåll

Ny spamskyddsfunktion

Min gamla spamskyddsfunktion har visserligen stoppat 44169 spam på knappt två år, men är tyvärr inte tillräckligt bra eftersom meddelanden bara blockeras om de innehåller ett svartlistat ord. Spammarna har blivit smartare och mer envetna och jag rensar alldeles för mycket spam för att det ska vara kul…

Nu har jag i stället infört ett nytt spamskydd. Alla som kommenterar måste numera klara av att matcha en slumpad smiley mot ett av fem alternativ. Det är ju ganska enkelt och fullt möjligt att spambottarna klarar av att testa olika val tills de kommer igenom, men vi får väl se om det kanske räcker… annars får jag testa något lite mer sofistikerat, kanske slumpgenerera tal som ska skrivas av.

Testa gärna smileymatchningen och säg till om något ser konstigt ut eller inte funkar som det borde.

8 kommentarer

 1. Det verkar funka! Själv har jag ett jättebra filter i min blogg, det tar det mesta. Längesedan jag såg till nått spam. Sen har jag extra skydd med funktionen att nya besökare måste få en kommentar godkänd av mig innan de kan skriva fritt i bloggen.

 2. Bra! Fast… jag får spam ändå. :( Ska testa en lite annorlunda variant när jag får tid att pilla med det…

 3. I och med att man måste skriva själv påminner detta lite om det du har hos dig, Miriam. Men kanske är det för enkelt med bara en slumpad siffra mellan 1-5… får se! Nästa grej blir nog att testa en fråga med textsvar, som du har. Det borde ju vara svårare att ta sig förbi!

 4. Sådär, nu testar jag en lite annorlunda variant. Fortfarande smileymatchning, men man måste skriva in siffran själv. Blir intressant att se om spambottarna klarar av att brute forca även textfält…

 5. Julia igen Julia igen

  jo det verkade funka :)

 6. Julia Julia

  hehe.. jag måste ju testa! det ser snyggt ut iaf

 7. Det här bara måste testas ;)

  Jag har tack och lov inga spam i bloggen. Och inte i gästboken, tack vare dig! Kan du inte göra något liknande här som du gjorde åt mig? Ifall inte det här hjälper?

  Kram!

 8. Hmm, det gick inget vidare. Nu testar jag med en fråga med textsvar, dock utan slumpfaktor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *