Skip to content

Taifun Rondo, gott veganpålägg

I tisdags var vi ju på stan och besökte bland annat Ekostore där vi köpte ett par olika veganska pålägg. Jonas har haft lätt att hitta veganpålägg han gillar, men detsamma gäller tyvärr inte för mig (som har Bregott och Gouda-ost i kylen…). Jonas äter mycket jordnötssmör, men det klarar jag inte av att äta i någon större utsträckning. Jag avskyr marmelad och jag är fortfarande inte sugen på att börja göra hummus igen, trots att jag åt det med mycket stor glädje innan jag blev graviditetsillamående. Tartex smakar jäst och oavsett hur gott det påstås vara med just jäst är det inget vi kan hålla med om. Alla sojaostar vi testat är också jäst-äckel, mycket värre än Tartex som åtminstone är ätligt.

Vi har testat något skivat pålägg tidigare, det var menlöst och säkert dyrt. Nu testade vi Taifun Rondo (den nedre i bilden):


Bilden är lånad från Taifuns produktsida.

Jag blev mycket positivt överraskad! Pålägget är tofubaserat och fullpackat med örtkryddor av olika slag. Jag tycker det är riktigt gott och och har verkligen längtat efter att få äta mackor de här dagarna. Skivorna är visserligen ganska små, men i gengäld är de skapligt tjocka. Om man ska jämföra smaken med något så påminner de en del om medwurst. Ganska mild smak, men inte alls menlös. Förpackningen är inte löjligt liten som ofta är fallet med veganprodukter, man får 10 skivor för ca 30 kr. Inte precis billigt, men mindre svindyrt än jag skulle ha gissat.

Jag är frälst! Givetvis kommer vi att köpa mer och även testa Papillon-varianten med paprika.

Vi köpte även två pastejsorter. Har hittills testat den ena och den smakade i alla fall betydligt mindre jäst än Tartex-motsvarigheten, men jag föll inte pladask som för Taifun Rondo.

4 Comments

  1. Elisabeth Elisabeth

    De produkterna ÄR verkligen bra! De fanns i en affär precis i närheten av huset jag bodde i i Tyskland, så även om det inte blev så mycket provsmakat blev det en del.

  2. Nu sitter jag och tuggar i mig en macka med Papillon-varianten. Jag trodde inte den skulle vara lika bra, men den är minst lika god – riktigt smakrik och kryddig. Underbart! Nu återstår då bara den smått hopplösa uppgiften att hitta ett vegansmör jag gillar…

  3. åh tack för tips! avskyr oxå de där jästiga smakerna:( nu är jag iofs vegetarian och vegetariska ostar funkar för mig, men jag vill äta mer veganskt OCH varierat. måste leta reda på och testa detta!

  4. rhi rhi

    ser att det var flera år sen du skrev detta men ändå.. om du tyckte det var gott, testa då att köpa rökt eller marinerad tofu som du skivar på mackan. FYFAN vad gott och mycket billigare! :D finns tofu med örtsmak som enligt mig smakar som det där pålägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *