Ava 2 månader

Nu är Ava 2 månader och 2 dagar gammal! Tvåmånadersdagen sammanföll ofestligt nog med att pappa Jonas återvände till jobbet efter en härlig julledighet.

Hon kan lyfta huvudet ganska länge när hon ligger på mage nu:

Ava, 2 månader

Idag gjorde hon dessutom ett helt nytt framsteg: hon låg på mage och rullade över på rygg alldeles själv!

Det märks på många sätt att det hänt en del på de här månaderna. Ava är inte en sån där ynklig liten plutt längre. Vi får mycket mer kontakt med henne nu och hon ler massvis och har små ljud för sig. Men när som helst kan mamma utklassas av en lampa eller nåt, som visst var intressantare att titta på…

Dagarna är för det mesta ganska lika varandra. Ava äter, sover, babygymmar och blir runtburen. Sovandet och bärandet sammanfaller kanske lite oftare än jag skulle önska – hon sover nämligen max en timme om man lägger ner henne (och det endast om hon först somnat i famnen), men 3-4 timmar om hon får åka bärsele. Och hon behöver lite längre sovpass ibland, annars är hon inget vidare glad när hon vaknar.

Idag har vi hunnit med två aktiviteter som vi inte gör riktigt varje dag, nämligen bada och bajsa. Jo, jag säger “vi” på det sistnämnda också, eftersom jag brukar vara i högsta grad involverad – det görs nämligen helst utan blöja och då får jag stå och fånga…

Igår hade vi besök ända från storstan. Lisa kom hit och gjorde oss sällskap. Med sig hade hon en egenhändigt stickad (jag blir tokigt impad!) filt till Ava och jättesmaskiga kakor som vi vuxna (så vuxet att kunna säga så…) fikade på. Ava visade sitt bästa solskenshumör i säkert fem sekunder för att sen mest trött-kinka tills jag ploppade ner henne i bärselen och hon somnade som en stock.

En kommentar

  1. Rullat runt alltså? Det kom fortare än du trodde då :)

    För övrigt måste jag säga att ni har en rysligt söt bäbis!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *