Mysigt!

Idag har jag en väldigt skön dag! Har varit så trött på sistone att jag verkligen kände för en slapp dag idag. Men jag måste anstränga mig lite för att slappa och får slå mig själv på fingrarna mentalt när jag börjar tänka på att göra duktigsaker!

Ava har varit en ängel och verkligen hjälpt till att få dagen mysig! Jag inledde fint med en ovanligt vilsam natt. När hon väl somnat vid ettiden (jo, hon är nattdjur…) sov hon faktiskt i sin egen säng i nästan tre timmar sen. Otroligt skönt för mig att sova själv, som jag ville (dvs inte i amningsposition…)! Sen skulle hon äta förstås och då tog jag in henne till vår säng och så fick hon sova kvar där. Men hon var ovanligt enkel och jag kunde ligga kvar ända till 9.30 och ändå ha med mig en glad bebis upp till frukosten – hon brukar annars vara så rysligt pigg där på morgonen när jag är som allra tröttast och då blir hon förstås snart sur över att mamma är så tråkig.

Nu sover hon ovanligt länge i spjälsängen igen. Jag har legat och läst lite och nu blev det en stund vid datorn.

Projektet att få Ava att sova själv i stället för i famnen/bärselen ser alltså ut att funka fint, åtminstone idag. Måste prova att hålla mig vaken under nattamningen och lägga tillbaks henne i egen säng när hon somnat också. Som det är nu blir det lätt evighetssnuttningar där jag får agera napp och det är inte så smidigt i längden. Jag har ju faktiskt inte ens försökt att göra något åt det ännu, men det känns mer hoppfullt att prova nu när hon bevisat att hon faktiskt kan sova själv i mer än en timme.

Och förresten, det mest otroliga är faktiskt att hon inte ens sov nu senast när jag lade ner henne, hon var bara väldigt trött men somnade själv!

Hoppas nu bara att inte denna plötsliga framgång beror på att hon är sjuk eller nåt…

En kommentar

  1. Åh, jag håller tummarna för att det är början på en ny vana, jag vet ju tyvärr allt för väl hur det är med bebisar som vägrar sova ensamma och liggandes…

    Du har förresten fått en utmärkelse i min blogg.

    Ha en härlig helg, hela familjen!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *