Sömn och sånt

Wow! I natt sov Ava i 5-6 timmar i sin egen säng! Nytt personbästa! Dessutom somnade hon innan vi lagt oss och var inte vaken särskilt mycket extra i samband med nattmatningen. Jätteskönt!

Annars har en vanlig natt sett ut så här på sistone:

Kl 22: Vi går och lägger oss.
Kl 01: Ava somnar efter att jag har ammat och vaggat och gått runt och hummat vaggvisor och allt möjligt… Numera sover hon i egen spjälsäng!
Kl 04: Ava vaknar och äter. Sen blir resten av natten lite sådär luddig… jag brukar vara trött och ta in henne till vår säng för att amma och där blir det amning och slumrande lite om vartannat. Det kan bli en del runtbärande och pysslande också eftersom hon gärna är vaken i sisådär tre timmar.
Kl 8-10: Vi går upp och äter frukost, antingen när jag är pigg nog eller Ava uttråkad nog…

Sen brukar hon sova någon timme igen vid 11-tiden och då får jag möjighet att duscha och pyssla lite. Och sen sover hon lite då och då, varierande långa stunder.

Det går mycket bättre att få henne att sova själv nu än tidigare. Oftast får hon först somna i famnen (medan man går runt, sitta funkar sällan), men ibland har hon faktiskt somnat helt själv när jag lagt ner henne sömnig nog. Bärselen har jag inte använt på ett bra tag nu! Just nu känns det väldigt bra, men det är klart att det kan bli jobbigt om vi fortfarande måste bära henne till sömns när hon blir lite större och tyngre…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *