Handmjölkning!

Wow, idag har jag lärt mig handmjölka! Nu när jag fått in snitsen är det mycket smidigare och behagligare än att ta pumpen. Inte för att jag pumpat så mycket, men det är ju bra att kunna.

Lilltjejen bröstvägrar ibland och då är det jäkligt lätt att kapitulera och ge en flaska ersättning i stället (vi kör både amning och ersättning, men mest och helst amning). Flaskan kan hon nämligen inte säga nej till på samma sätt, det går mycket lättare att “tvinga” henne med den. Det där kanske lät lite hemskt, men hon är ju hungrig vid dessa tillfällen, hon bara ammar inte om hon är för trött eller arg. Idag satt jag och squirtade ut mjölk när hon vaknade och var grinig. Hon amningsvägrade, men så accepterade hon den utsquirtade mjölken i flaskan och när hon fått i sig den gick det alldeles utmärkt att fortsätta ätandet med vanlig amning. Vilken seger!

Det är nämligen lite så att ersättningen tenderar att ta över mer och mer om man ger efter och ger mer än planerat… och mjöktillgången regleras efter efterfrågan så ger man mer ersättning har man mindre mjölk och det är ju inte alls vad jag vill. Så nu borde jag alltså sitta och leka mjölkko och mjölkerska i kombo efter varje amning, men frågan är ju om jag verkligen orkar/hinner det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.