Hoppa till innehåll

Trivs bra med Vista och Gmail!

Hade du frågat mig för ett år sedan hade jag förmodligen sagt att jag aldrig skulle vilja köra Windows Vista och använda webbaserade Gmail i stället för mailprogrammet Thunderbird, men det är precis så jag gör idag. Vad som är ännu konstigare är att jag trivs riktigt bra med det!

När jag stängde av de irriterande UAC-meddelandena i Vista blev det ju riktigt trevligt. Nu förstår jag vad Julia menade med att det är smidigt att börja skriva programnamnet i startmenyn i stället för att behöva bläddra fram det. Mest använder jag förstås Firefox* och då spelar det inte så stor roll vilket operativsystem man använder, men jag har hur som helst inte stört mig på särskilt mycket i Vista och trivs riktigt bra med det.

Att använda Gmail till mailen är minst sagt en stor omställning, men det har ju många fördelar. Framför allt är det skönt att ha sin primära mail på vilken dator som helst och inte behöva bekymra sig om huruvida mailklienten är öppen på min egen dator eller inte när jag kollar mailen via webben någon annanstans (vilket var ett bekymmer förut eftersom mailprogrammet med täta mellanrum laddade ner mailen till datorn och tog bort dem från servern).

Funderar till och med på att börja använda gmail-adressen i stället för dagar-adressen. Eller ja, dagar-adressen finns ju kvar, men den kanske inte är den primära i framtiden.

Så det blir nog så här jag kör ett tag. Vista och Gmail, otippat värre.

*…ja, och förstås Open Office, Windows Photo Gallery, Sonys Picture Motion Browser till videofilmerna, Flickr Uploadr och lite Paint.NET och Spotify och sånt. Och Carbonite. Och xReminder. Och så vidare. :)

En kommentar

  1. Julia Julia

    gmail är jättebra! funkar kanon på mobilen oxå. arkivera-funktionen är underbar. jag använder min gmail men brukar inte publicera den adressen, utan har min klingvall.se-adress som “alias”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *