Hoppa till innehåll

Ava äter själv

Ava äter själv numera, fast inte så bra med bestick ännu. Hon kan till och med ha tallriken stående framför sig utan att slänga den i golvet direkt. Fast när hon tröttnar vill hon förstås gärna göra det… Men det är i alla fall riktigt skönt att kunna ställa fram maten åt henne och göra annat själv, som att hämta dricka eller äta eller vad som nu ska göras.

En annan favoritsysselsättning är att hälla vatten ur drickmuggen ner i tallriken så att det blir soppa av alltihop. Jag brukar faktiskt låta henne göra det när hon har ätit ett tag, för medan hon gör det går det bra att lassa in hur mycket mat som helst i munnen på henne eftersom hon har så kul att hon glömmer bort att det faktiskt är under hennes värdighet att bli matad. Det tycks heller inte bekomma henne att maten blir blaskig…

Ava äter

Ava äter

Det blir ganska kladdigt… oftast får hon ha på sig ett förkläde, med eller utan ärmar, men det räcker inte riktigt. Borde kanske köpa regnkläder åt henne… Varför är det ingen som uppfunnit en ätdräkt med ben? Eller, jag har åtminstone inte sett någon. En sån här räcker liksom inte…

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *