Hoppa till innehåll

Nya stövlar utan djur

Jag har väntat i en hel evighet på att få ett par skor jag beställt från USA. Jonas och jag beställde varsitt par, det måste ha varit i slutet av september, för den 1 oktober fick vi mail om att Jonas skor inte fanns i lager. De skulle få in fler om 3-4 veckor, men så blev inte fallet. Vi väntade längre än utsatt tid och fick då höra samma sak igen, att de skulle komma in om 3-4 veckor! Då avbeställde vi Jonas skor och hoppades att mina skulle komma snart. Men det dröjde… Och så blev det fantastiskt dyrt också, eftersom vi betalade för “expressfrakt” (haha!) och dessutom åkte på saftiga tullavgifter (det vill säga, vi betalade för att det tog ännu längre tid).

Nåväl, skorna är Alta Boot från Novacas och så här ser de ut:

Så här säger MooShoes om dem:

The Alta Boot has been our most popular shoes since it hit our shelves a few years back.
Product Details:

 • the Alta Boot is 11` from the very bottom of the shoe to the very top
 • the upper is made from a highly breathable Italian polyurethane synthetic microfiber
 • the sole on the Alta Boot is extremely flexible
 • the circumference on the Alta Boot is 15`-16` and has some elastic for a little extra calf stretch
 • the Alta Boot is manufactured in Portugal in factories where the labor standards are in accordance with the European Union

Har gått runt med dem här hemma ikväll och fortsätter de kännas så bra som de gör nu kommer jag att vara väldigt lycklig, trots att det blev dyrare än jag skulle önska. Det var ganska djärvt att beställa dem helt oprovade, men det verkar ha funkat. De är väldigt mjuka och följsamma och jag hoppas att de är sköna även när man går lite längre än från sovrummet till kontoret. :)

Eftersom det dröjde så länge skaffade jag mig ett par veganska skor från Eurosko här i Nordstan också. De ser ut så här, fast svarta:

Kul att det finns lite djurfritt i vanliga affärer också. De här är från ICU, som verkar satsa på skinnfritt. Jag har faktiskt trivts riktigt bra med dem, de är så goa och det känns lite som att lufsa runt i tofflor när man går i dem. Jag tänkte mig att de skulle kännas fula, men de ser helt okej ut eftersom de är så diskreta. Och så är de varma!

Nästa gång jag beställer skor från utlandet hoppas jag att det blir från England åtminstone. Ville beställa från Vegetarian Shoes, men hittade inga vinterskor jag blev lika sugen på där, bara en massa andra sorters skor. Får hoppas att de har några skor jag är sugen på när det är bättre läge för mig att köpa. Kanske Ally eller Milly kunde vara något för varmare tider..?

5 kommentarer

 1. Veronica Veronica

  Finns det inte massor av skor utan djur? Äkta skinn är dyrt, dvs därför är nästan alla billigare skor (under 600-800 kr för stövlar) gjorda av syntetiska material. Iaf var det vad jag trodde… Möjligtvis har de detaljer av äkta skinn. Har jag fel?

 2. Helena Helena

  Jag brukar ytterst sällan hitta skinnfritt bland de skor jag tittar på i alla fall. Alla skor ska ju ha en symbollapp där man kan se vad de är gjorda av för material. Mycket möjligt att man använder konstmaterial i delar av skon, men det duger inte för mig. Jag vill inte ha nåns hud på fötterna, inte ens lite.

  Skinn behöver inte vara så dyrt, det importeras ju från ställen utan minsta tillstymmelse till djurskyddslagar där det tas fram billigt (= extra plågsamt). Kolla t.ex. den här dokumentären vid ca 4 min

 3. Jag såg filmen och mådde illa. Vidrigt. Ska försöka sprida den vidare. Vi är redan “klimatvegetarianer” jag och martin, men jag känner hur vi närmar oss ert helt djurfria ideal mer och mer. Tar lite tid att vänja sig av med vissa saker, men t ex en sån film gör det mycket lättare!
  Vad gäller skor blev jag idag tipsad om Blue turtle, känner du till dem?
  Kram :)

 4. Helena Helena

  Veronica: Det stämmer iofs att ICU och Chilli, ganska billiga märken hos Eurosko, har mycket skinnfritt. Idag såg jag t.om. ett par stövlar jag nästan kunde tänka mig. Skulle ha provat om jag inte haft Ava i bärselen. De såg lite smala ut, bara… det är nämligen just det att deras skor brukar vara… well, kvinnligare än vad jag är. :) Men ja, det finns djurfria skor! Och min toffelstövel ovan är ju ett exempel på ett undantag från det superkvinnliga och smala.

  Maria: Javisst, tyvärr finns det ju måååånga såna filmer… tyvärr för att man önskar att det inte fanns så mycket sånt att filma.

  Ja, jag känner till Blue turtle. De hade butik i Göteborg förut, men tyvärr inte längre. De säljer i skor från brittiska Vegetarian Shoes, men när jag kollade var det bättre att beställa direkt från England… de har dock fördelen att man kan prova skor hos dem nån gång ibland när de kommer till en privat lägenhet i Göteborg och tar med sig skor om man sagt till långt i förväg. Jonas har gjort det en gång, men de han provade då passade inte och det blev för omständigt att vänta på nästa tillfälle, så det bidde inget köpt därifrån då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *