Hoppa till innehåll

Sugen på att migrera till WordPress

Jag byggde den här hemsidan i tidernas begynnelse när jag fortfarande tyckte att tabellbaserad layout med php-includes var det häftigaste man kunde tänka sig, eftersom jag jämförde med frames. Dessutom är koden ett enda virrvarr. Det syns att det här är mitt sandlådeprojekt, som jag testat saker i utan någon övergripande plan. Därför har jag lääänge velat koda om sidan från grunden, men samtidigt finns det en poäng i att inte laga det som inte är trasigt. Det finns så mycket annat att lägga tid på.

Sidan är också ett resultat av en mycket envis strävan att göra precis allt själv, för så tänkte jag fram till ganska nyligen. Det bar emot att ens lägga in sökrutan från Google på hemsidan, kan jag berätta… Visst är det kul att göra själv, men samtidigt kanske resultatet blir bättre om man inte bygger hjulet på nytt, utan utgår från någonting som faktiskt funkar i grunden?

Ja, vad jag försöker komma fram till är att jag är sugen på att krossa mitt forna jags idéer och migrera den här webbplatsen till WordPress. Jag gillar WordPress, som jag först använde för min privata gravidblogg och sedan även valde till receptsamlingen och inte minst Barnboksprat.

Det skulle förstås vara ett rejält projekt att flytta över allt och stuva om den här databasen så att WordPress förstår den, men jag är sugen… och så har jag en idé till ett tema också. För det skulle jag såklart vilja göra själv.

Samtidigt är det ju skrivande jag sagt att jag ska lägga min tid på nu och inte att prata med datorer som jag snart ändå kommer att jobba med igen…

Ojojoj. Det finns alldeles för många roliga projekt!

2 kommentarer

  1. Nu är ju jag absolut inte något bra på datorer, och det kan ju bero helt på det, men jag tyckte att wordpress var jobbigt när man skulle lägga in bilder. Jag har tänkt en del på att skapa en ny blogg, och testat lite wordpress, för det känns ju roligare än blogger, men nja. Fast du fixar det säkert galant! Det kanske är en undermedveten uppladdning inför att du ska börja jobba igen?

  2. Helena Helena

    Ja, WordPress är ganska elak och oflexibel vad gäller val av bildstorlek och saknar valmöjlighet i gränssnittet för att lägga bilden bredvid texten, så det får man fixa själv. Men jag tycker det är rätt smidigt om man bara fixar de två sakerna själv. Då jämför jag förstås med att ftp:a upp bilder, som jag gör nu när jag inte flickrar…

    Men WordPress har den stora fördelen att jag kan installera det på mitt eget webbhotell och göra vad jag vill med installationen. Fast det finns ju fler alternativ förstås, borde kanske testa lite olika innan jag bestämmer mig?

    Hmm, det här är helt klart ett projekt som inte lär vara klart imorrn i alla fall…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *