Hoppa till innehåll

Fotodagboken och migreringsstatus

Nu har jag flyttat in min fotodagbok här! Jag kan inte riktigt peka var, eftersom jag spritt ut inläggen i diverse passande kategorier.

Jag har fortfarande en del kvar att pyssla med vad gäller flytten till WordPress, men jag ska göra mitt bästa för att inte lägga för mycket tid på det, trots att det är roligt, för jag har annat att göra…

Hur som helst. Det är skönt att vara igång och jag trivs riktigt bra med WordPress. Jag saknade mina inläggslistor och lade därför genast till en boklista och en lista med alla inlägg som även går att få sorterad på kategori. Jag tycker att en svaghet med bloggar brukar vara brist på överskådlighet. Visst, man brukar kunna titta i arkiv, men det blir ofta ett fasligt bläddrande. Gillar att kunna samla allt på en sida.

Migreringen gick bra, men jag har upptäckt ett par bekymmer i efterhand. Några inlägg var döpta till saker i stil med “Inlägget – en text”, alltså med ett “-“. Texten till webbadressen gjordes då om till “inlagget—en-text” och det visade sig att det inte alls funkade att ha “—” i dem (alltså tre “-” efter varandra, även om det ser ut som ett långt streck i teckensnittet jag ser den här texten i). Så jag fick ändra alla “—” till “-” och då funkade det. So far so good. Sen upptäckte jag att kommentarerna till vissa gamla inlägg importerats i fel ordning. Ajdå. Det har jag inte gjort något åt. Jag fick även påpekat att jag glömt dirigera om gamla flöden med kommentarer till specifika inlägg, så jag ordnade en fix för det.

Etikettering och kategorisering är för övrigt lite av en soppa. Tidigare använde jag både och om vartannat, ofta samma etikettnamn som kategorinamnet. Det blir konstigt om man gör så i WordPress. Först trodde jag att det inte alls gick, eftersom databasen inte tillät mig att lägga in taggar med samma namn som existerande kategorier. Men när jag provade genom gränssnittet sen gick det, fast blev som sagt konstigt… Jag skriver ju etiketter med liten begynnelsebokstav men kategorier med stor. Väljer jag ett etikettnamn som finns som kategori visas det med stor begynnelsebokstav trots att jag skriver med liten! Hur som helst så valde jag att inte importera mina gamla etiketter som etiketter i WordPress, de ligger i stället i inläggstexten. Därför ser mitt etikettmoln lite konstigt ut, då det bara innehåller nya taggar eller taggar jag lagt till gamla inlägg efter flytten.

Jag har ganska många kategorier trots att jag nu tagit bort ett par stycken och gjort om till etiketter. Ska fundera på om jag ska banta listan ytterligare…

En del interna länkar funkar inte. Det gäller till exempel länkar till fotodagboksinlägg. Men jag har i alla fall fixat väldigt många interna länkar så att de funkar, om än inte alla…

Lustigt nog firade jag nyligen 2000-inläggsjubileum på bloggen, dock utan att göra någon större affär av det. Mitt 2000:e inlägg var detta. Men nu är jag plötsligt uppe i 3287 inlägg efter att ha lagt in bokinlägg, filminlägg och fotodagboksinlägg…

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *