Sugen på Drupal

Alltså, det här är nästan lite löjligt, men nu är jag sugen på att migrera igen. Till Drupal i stället för WordPress. Innan jag ens är klar med mer än det nödvändigaste av WordPress-migreringen…

Drupal, är ett betydligt mer kraftfullt CMS (Content Management System) som gör det lätt att skapa olika innehållstyper. Min nuvarande hantering av blogginlägg, bokrecensioner och filmrecensioner lämnar lite att önska. Jag använder WordPress Custom Tags för att spara bok- och filmdata, men det är en smula krystat. Med Drupal skulle det gå att få till så mycket bättre…

Så nu leker jag med Drupal på helenaferry.se. Och nej, det finns inget av intresse om ni följer länken – det är ytterligare en Drupal-funktion jag gillar, att det går jättelätt att stänga ner sajten för underhåll! Jag själv ser den om jag går till adressen, eftersom jag är inloggad, men inte ni.

Jag har nästan bestämt mig för att använda Drupal (dock förmodligen fortfarande på den här adressen), men frågan är när jag skulle hinna… Jag har hittat ett bra automatiskt migreringsverktyg, men jag behöver modifiera det en hel del för att det ska bli rätt med mina nya innehållstyper och bilder med mera. Roligt pill och jag är verkligen sugen, men jag har skrivardeadlines som närmar sig, så det är skrivprojekten som ska prioriteras nu. Fast jag kommer nog att småpilla lite Drupal någon gång ibland, så får vi se om det blir något av det…

Relaterade inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *