Hoppa till innehåll

Klockbekymmer

Min gamla klockaMin kära gamla klocka som jag köpte 2003 har gått ur tiden. Jag saknar den mer och mer för varje gång jag letar ny klocka, för det är riktigt svårt att hitta en värdig ersättare. Den ser alltså ut som på bilden här intill. Bilden är från januari 2004 och redan då hade jag repat glaset, men det har inte stört så mycket. Jag kollade faktiskt upp om det skulle gå att byta urverk och glas i den om jag inte lyckas hitta någon ny klocka, men det känns inte som något bra alternativ. Att byta urverk skulle kosta en sisådär 400-700 kr – jag frågade på olika ställen och fick olika svar. Att byta glas var inte ens säkert att det skulle gå, men om det går kostar det också några hundra. Bättre då att lägga en tusenlapp på en ny klocka i stället, om jag bara lyckas hitta någon!

Jag köpte en tillfällig klocka på Ur & Penns slutrea för 100 kr. Den känns jätteplastig och är inte alls särskilt kul, men jag har i alla fall en klocka tills jag hittat en jag trivs med. Men det finns ju nästan inga klockor i vettig prisklass i hela Göteborg! Antingen kan man köpa skitbilligt skräp på Ur & Penn (som jag alltså gjorde temporärt) eller jätteflådiga klockor för hur många tusen som helst. Det finns väldigt lite i prisklassen 500-1000 kr, som jag tycker känns lagom. Ur & Penn ska i alla fall få in nytt efter slutrean i veckan och då kanske det kommer något. Eller så får jag köpa på nätet… men då får man ju inte prova.

Här är några kandidater:

Jag vill ha en liten, stilren klocka med något som gör den lite kul utan att det går över styr. Önskelista:

  • Helst rund urtavla, ca 25 mm i diameter.
  • Varje siffra markerad, fast diskret (nån sorts pluttar hellre än siffror).
  • Sekundvisare.
  • Ganska smalt armband i metall.
  • Gärna en “jewelry clasp”-knäppning.
  • Batteridrivet urverk, eller åtminstone ett som kommer att fortsätta gå även om jag lägger ifrån mig klockan en vecka. Eco-Drive (ljusdriven) vore tufft!
  • Silver/titan-färgad, ska matcha min vigselring.
  • …och så ska den kännas rejäl och inte ha en massa jäkla blingbling (fejkdiamanter går fetbort).

Usch, vad svårt det ska vara!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *