Hoppa till innehåll

Ny och gammal Solhavre

För ett tag sedan bytte Icas Solhavre förpackning. Jag passade på att fota en ny tillsammans med en gammal. Den nya innehåller mer vitaminer*!

Nya och gamla Solhavre
Ny och gammal Solhavre.

Nya och gamla SolhavreNy och gammal Solhavre. Klicka för större bild!

Den nya förpackningen är helt okej fin, fast lite trist grå tycker jag. Och det är dumt att alla växtmjölkförpackningarna är förvillande lika, så det är svårt att snabbt se om man har havre- eller sojamjölk i kylen.

* …men fortfarande D-vitamin från fårull, tyvärr.

3 kommentarer

 1. Johanna Johanna

  hur vet du att det är från fårull?
  gäller det de flesta D-vitaminberikade “växtdrycker”?
  jag brukar använda Oatlys Ekologiska havredryck. den är inte berikad med nånting, men det kanske är för Avas skull du tar den med d-vitamin?

 2. Det står i Djurens Rätts broschyr Vegolistan (.pdf). En jättebra lista på veganska och nästan veganska produkter. Sånt med animaliskt D-vitamin får stå med, men med ett D som markering.

  Ja, vi vill gärna ha berikad växtmjölk mest för Avas skull. Enligt broschyren är det bara Solhavre och Oatly H+ av havresorterna som har animaliskt D-vitamin, men vi har inget lättillgängligt bra alternativ till Solhavren så vi kör på den (+ sojamjölk utan fårull). Ava får för övrigt även de vanliga D-dropparna som alla barn får och de är också gjorda av fårull…

 3. Johanna Johanna

  ja det är konstigt att allt är så makalöst centrerat runt animaliska produkter o tillsatser.
  hon kanske förvandlas till ett litet får snar? :o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *