Hoppa till innehåll

Något bättre seitankorv

Idag lyckades jag betydligt bättre än härom dagen med att göra seitankorv. Jag ångkokade dem i folie och de smet inte som den förra omgången.

Seitankorv
Seitankorv

De blev mjuka, kompakta och gummiaktiga. Ett lyft jämfört med förra gången, men jag tänkte försöka få dem lite mindre gummiaktiga nästa gång genom att blanda ut veteproteinet med kikärtsmjöl, som vi gjorde när vi gjorde seitanjulskinka. Dessa korvar består bara av vetegluten (pulver med 75% protein), vatten, lite olja och smaksättning (ajvar relish, rökarom, salt).

Liksom förra gången blev korvarna mest populära hos Ava, så det blir nog hon som får äta upp dem.

2 kommentarer

  1. Idag provade jag igen med kikärtsmjöl. För mycket kikärtsmjöl, givetvis… Nu blev de brödiga i stället. Höll ihop väldigt bra, men som sagt, brödiga. Inte gott. De åkte i sopen. Får prova igen med lite mindre kikärtsmjöl…

  2. Mattias Mattias

    Spännande! Har läst många bloggar, men har nog aldrig sett någon göra egen korv (vegansk dvs). Har visserligen inte använt färdig vetegluten heller, även om jag har tänkt det många gånger. Endast alltför jobbiga seitanbiffar från vetemjöl. Måste verkligen prova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *