Hoppa till innehåll

Nexus One Desktop Dock

Jag är verkligen sådär löjligt nöjd med min nya mobil, Nexus One! Skillnaden från min gamla Sony Ericsson Z600 är milsvid. Jag noterar att min dator blivit betydligt mindre viktig för mig, jag kan ju göra det mesta på telefonen.

Nu har jag även hunnit skaffa en docka till min Nexus One och första intrycket är enormt positivt! Den är så sleek! Jag kommer använda den som smidig laddare vid nattduksbordet och det är viktigt för mig att den inte har någon irriterande lampa som står och blinkar. Min förra telefon låg och blinkade hela nätterna, men Nexus One har bara en liten, liten prick som lyser (inte blinkar!) svagt (ni ser den i skärmens övre högerhörn) när telefonen laddas. Dockan lyser alltså ingenting alls.

Vad telefonen gör i övrigt när den är dockad går smidigt att ställa in. Standard är att en särskild dockningsskärm (se ovan) visas, från vilken man har tillgång till valda delar av telefonen. Efter en stunds inaktivitet blir skärmen mörk med svagt gröna klocksiffror som är tillräckligt diskreta för att inte störa när man ska somna, men tillräckligt tydliga för att man ska kunna se vad klockan är när man vaknar på natten. Man kan också välja att helt slå av skärmen. Jag irriterade mig på att den lilla styrkulan blinkar när man fått en notifiering av något slag, t.ex. nytt mail, så jag blev tvungen att leta rätt på en applikation som möjliggjorde fler inställningar.

Det finns flera applikationer som gör att man kan skapa regler baserade på olika händelser eller villkor. Valet föll på Setting Profiles Lite, eftersom jag inte rootat min telefon och därför inte kommer åt betalappar. Setting Profiles är visserligen också en betalapp, men den har alltså en gratisversion där man endast kan ha en regel aktiverad åt gången. (Edit: nu har jag hittat SlideME där jag kan köpa betalversionen om jag vill!) Jag har skapat en regel som gäller när telefonen sitter i dockan, då stängs ljudet (utom för alarmet) och blinkningarna av och alarmvolymen sätts till 100%. Jättesmidigt, framför allt att inställningarna går tillbaks till det de var innan så fort man plockar tar upp mobilen från dockan. Synd bara med begränsningen i gratisversionen, jag hade gärna satt en regel om att dra ner volymen på ljuden när jag är på jobbet också. Japp, man kan ställa in regler baserat på var man befinner sig enligt mobilens GPS!


Bild 1: Så här såg det ut innan. Bild 2: Så här ser det ut nu.

Det ser mycket bättre ut på mitt nattduksbord nu. Eluttaget är väldigt svåråtkomligt bakom sänggaveln, så jag hade en förgreningssladd tidigare eftersom jag ville dra ur laddaren när den inte användes. Nu kanske jag har reducerat risken att klåfingrar drar mobilen i golvet, för dockan får sitta kvar i väggen och sladden göms lite bättre. Hoppas att den inte drar en massa ström när den är passiv…

Jag köpte dockan svindyrt från bazula.se, men det fick det vara värt. Jag använde lite av mina 30-årsdagspresentpengar från mina föräldrar.

2 kommentarer

  1. Det gör den faktiskt. Trots att jag installerat både Opera Mini och Dolphin tycks jag ändå föredra den medföljande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *