Sånger och sängar

Det märks att de brukar ha sångstund på dagis. Ava brukar gå runt och sjunga och ibland kommer hon uppfordrande till mig och säger ”bäbä!” eller något. Då gäller det att man vet att man ska sjunga och vilken sång hon menar. ”Bä bä vita lamm”, förstås, i det här fallet (för övrigt inte alls en vegansk sång…). Hon brukar också sjunga Lilla snigel, Blinka lilla stjärna, Dansa lilla nallebjörn (dassa lalle opp opp opp!) och ibland sånt jag inte känner igen. De första gångerna hon sjöng barnen blä blä blä fattade jag ingenting. Men till slut insisterade hon på att jag skulle sjunga om bussen och då äntligen kopplade jag. Det är ju den här, ni vet, hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt… och så småningom barnen på bussen säger blä, blä, blä. Det är väldigt roligt att hon upplever saker på egen hand och lyckas förmedla dem här hemma!

Ava har haft kvar sin spjälsäng ända till nu, mest för att vi inte vet vad vi ska göra av henne när vi duschar och sånt. Känns inte bra att lämna henne själv, men hon har varit väldigt nära att klättra ur spjälsängen flera gånger, så vi får lösa det på något sätt. Nu har vi skruvat ihop en säng som vi övertog från grannarna för en tid sedan. Stommen har bott i vårt förråd och madrassen har legat på Avas golv för att någon ska kunna ligga bredvid hennes säng (allt oftare tillsammans med henne, då hon vägrat somna i spjälsängen på sistone).

Sängen är en Hensvik från IKEA, såklart. Vi har dock inte stödbrädan som finns med på bilden.

Just nu premiärsover hon i den:

Riktig säng

Tills vidare står spjälsängen i vardagsrummet, tillsammans med skrivbordet som vi också fick flytta ut för att få plats med möblerna i Avas lilla rum.

Relaterade inlägg:

En reaktion på “Sånger och sängar”

  1. Vi har vaggan i vardagsrummet, sedan vi bytte till spjälsäng… kan man säga att vi startat en trend med det här?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *