Hoppa till innehåll

En annan julafton än vi tänkt oss, men ändå en väldigt bra sådan

Det blev julafton hemma och inte i Oskarshamn som planerat. Sjukdomarna har avlöst varandra här hos oss och eftersom Ava varit magsjuk och kräktes så sent som i onsdags vågade vi inte åka i torsdags som vi tänkte. Lyckligtvis har hon inte kräkts sedan dess, utan verkar må åtminstone hyfsat bra även om ingen av oss är frisk (men vi andra är lyckligtvis bara förkylda).

Tur i oturen nästan att vi inte packade in oss i bilen i torsdags förresten, eftersom vi skulle ha fått en mycket otrevlig överraskning i form av punka på bilen då. Nu fick vi den i stället när Jonas skulle åka en snabbis in till stan, men inte kom särskilt långt…

Nåväl, vi har haft en riktigt mysig julafton hemma hos oss och ätit en massa god mat och öppnat paket. Allt på julbordet blev väldigt lyckat! Vi hade vegansson (jansson med kapris i stället för ansjovis), Astrid och apornas julsk*nka utan rumpa, seitanbullar (köttbullar med tofu och glutenmjöl), uuunderbar grönkål/långkål, senapsinlagd aubergine (mums!), en mer klassiskt inlagd aubergine (ok, just den blev faktiskt inget vidare), brysselkål, sojakorv och champinjoner. Jag känner mig som en tant när jag säger att grönkålen var godast, men ÅÅÅH vad god den var!

Ava fick nya lejontofflor, ett grytset till leksaksspisen (se här), en dvd med Mulle Meck, fem böcker, en leksaksbil som nästan ser ut som våran riktiga + en julpåse från dagis med pyssel hon gjort och en pepparkaksgris med glasyr. I julklappspåsen fanns en julklapp till mamma och pappa också, Avas handavtryck i lera! Kul! Jag fick en flaska vin och boken Så väljer du rätt vin till maten. Jonas fick filmen Watchmen (Director’s Cut på Blu-ray), serieboken som ligger bakom den och två andra böcker om Watchmen + presentkort på att få köpa extern hårddisk om han vill och behöver.

» Mer julbilder

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *