Hoppa till innehåll

Dubbelsäng med inbyggd förvaring?

Ponera att man vill ha en 180-säng med stora, inbyggda sänglådor för förvaring av täcken, kuddar, lakan och sånt, som verkligen inte har en naturlig plats i vårt hem. Ponera också att man bara hittar en enda när man googlar, nämligen IKEAs Brimnes, se nedan (fast bilden visar en 160 cm bred variant av sängen). Ponera slutligen att man kanske inte blev så sugen på just den. Vilken tar man då? Tips, som inte innefattar att bygga en egen, emottages tacksamt.

Fast det är klart, när Rymdfrost visar den (scrolla ner lite…) ser den inte så pjåkig ut ändå. Extra kul att blogginlägget handlar om att byta från Malm till Brimnes, vilket alltså är precis det jag överväger. Men det är klart, Rymdfrost har värsta snyggstajlade bäddningen, det lär aldrig vi ha. Ihopknöliga täcken och smutsiga tyggrisar är sängdekorationerna här hemma. Absolut inget överkast. Rymdfrost saknar gaveln och ja, vi valde Malm mycket för att den hade gavel (en gavel, eftersom Jonas inte får plats med fötterna om det dessutom finns en gavel i fotändan…). När vi sov gavellöst i Bergsjön dog vår tapet. Men det finns en fristående gavel att köpa till! Med ännu lite mer förvaring!

4 kommentarer

  1. Hanna-Stina Hanna-Stina

    Såg någon lösning på det här på Stalands (Söder, Stockholm) när jag var och kollade på garderober. Den var från Lumi eller Elfa, och jag är inte säker på hur mycket hembygge det krävs. Det kan vara allt från 0-100%. Plus att det blev en aning högre, eftersom det var små skåp (garderober?) under, inte lådor.

  2. En skiva med en tunn skumgummifyllning och ett tyg häftpistolat på istället för fast gavel? Så är det “bara” att sprätta loss tyget när det behövs tvättas. Eller, lite mer avancerat första gången men sedan enklare, fastsatt med kardborreband (tror de kan limmas). Det kräver ju liiite fix själva, men det fixar ni säkert!

  3. Jag börjar mer och mer tycka att Brimnes kan funka, men ska fortsätta hålla ögonen öppna. Det är inte precis aktuellt att byta NU, men kanske framöver.

    Ingen dum idé, Lisa. Kul att kunna välja helt valfritt tyg. Fast jag känner på mig att det är lite för ambitiöst för oss… Men det finns en Brimnes-gavel man kan överväga. Här är gaveln in action.

  4. Martin Martin

    Vi kör IKEA sängbottnar med de allra längsta benen de hade + stora plastlådor m lock under. Funkar jättebra, plats för dammsugare och resväska också och nästan inget syns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *