Hoppa till innehåll

Inredningsblogg?

Visst är det mysigt med inredningsbloggar och bostadsannonser med perfekta mäklarbilder och sånt, men visst känns de lite… osannolika, oftast, de där bilderna man brukar få se? Lisa visade nyligen sitt alldeles vanliga hem, sen gjorde Thepas en utmaning av det och sen hivade jag fram kameran och tog lite dåliga bilder på vårt hem mitt i vardagskaoset.

Vardagsrummet. Den malplacerade spjälsängen sitter Ava i och tittar på film medan vi t.ex. duschar, eftersom vi är för fega för att våga låta henne sitta i soffan själv. Alla våra bokhyllor befinner sig i ett tillstånd av totalt kaos sedan Ava var i åla-åldern.
Vardagsrummet igen. Bakom soffan står ett skrivbord och gör det trångt, används till vidare som tillfällig plats för sånt som är på väg upp eller ner. Det vill vi bli av med, men har inte kommit till skott. Discoblinkande modem och router dekorerar den låga Billy-trion tillsammans med Avaporträtt, sladdhärva kring högtalare, m.m.
Köket.
Köket igen. Lampan hänger rakt över bordets mittpunkt, inte. Gardinerna behöver strykas. Satte upp dem på prov för två år sedan för att se om det var någon idé att stryka dem och sätta upp dem ordentligt (de är egentligen panelgardiner). Fastnade.
Skänken i köket, prydd av ett fåtal vackra dekorationsföremål... Ett tag stod Voonin (internetradion) tryggt där, men nu har nog Ava pillat sönder den när som helst...
Här sitter jag nu.
Madrassen blev kvar i kontoret sedan vi hade nattgäst sist. Jag tyckte det var skönt att kunna lägga sig och vila + att vi förstås är lata. Kontoret är även temporärt (läs: minst semi-permanent) prytt av inte mindre än två gamla datorer som inte används.
Garderob i kontoret, prydd med mitt senaste skrivprojekt i lappformat... Diskret förvaring av bra-att-ha-kartonger? Mätstickan skulle ha varit i Avas rum, men fäste inte på väggen. Satte den där så länge. Pappersinsamling i GB-papperskorg.
Så här ser bokhyllorna ut hemma hos oss. De som har småbarn förstår varför. Men det hjälper ju inte längre nämnvärt...
Hallen. Jag tycker det är skönt att barnvagnen får plats och man ändå kommer förbi. Jonas knökar in den i tvättstugan så fort vi ska få besök. I byrån till vänster används endast översta lådan, för att den ännu är säker från barnhänder.

Sovrummen får ni kanske se en annan gång. De var inte sig själva eftersom sängkläderna tagits ner för tvätt och golven rensats från saker för att säkerställa Roombas framfart.

Någon gång skulle jag faktiskt vilja ha ett fint hem…

8 kommentarer

  1. Härligt att se att fler lever i normala hem! :) Här är det leksaker högt och lågt. Har en 1,5-åring som röjer runt här hemma. Har ff julgardinerna kvar i köket. Ja, man lever nog som de flesta småbarnsföräldrar.
    Prio ett för mig är att känna att det är hyfsat rent, sen om det är rörigt och stökigt gör inte så mycket.

  2. Vi har inte behövt flytta på mycket saker alls i lägenheten (apropå barnhänderna). Dock ser det ju ut som ett bombnedslag hos oss i alla fall…tror de flesta har det lite så. I alla fall om man har barn och inte har tid för inredning på samma sätt.

  3. Julia Julia

    Använder du gallerifunktionen? Hur får du till bildtexterna? Jag vet inte hur jag ska skriva bildtexter så dom syns i inlägget..

  4. […] inlägg i samma anda: Skarparstigen, Erdoderdo, Lisakristin’s, WAW!, Nickby rapporterar, Helenas dagar och  Johanna Stenius. Läser man i kommentarer så hittar man ännu […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *