Det där med att skriva… ska det vara så svårt?

Tangentbordet från vilket orden borde flöda...

Jag skriver inte för tillfället, det kan man faktiskt inte påstå. Jag tänker desto mer på det och jag har just börjat läsa Elizabeth Georges handbok i skrivandets konst, Skriv på!, en riktigt inspirerande bok om hantverket.

Hur svårt kan det vara egentligen? Ok, jag har knappt nån tid, men så är det ju bara. Man måste använda den som finns. Om jag verkligen gick in för det skulle jag kunna skaka loss en timme nästan varje dag. Spelar ingen roll att jag egentligen skulle vilja kunna ägna hela dagar eller ännu hellre hela helger åt skrivandet, för det är inte realistiskt. Det är väl inte bättre att strunta i det?

Det är så mycket smått som äter upp min tid. Men måste det vara så, egentligen?

Och att välja projekt… att jag har för många pågående projekt att välja mellan, är inte det bara ett lyxproblem egentligen? Jag vet ju att det inte spelar så stor roll vilket jag jobbar med, så länge jag bara fokuserar på ett och ror det i hamn. Ändå känns det så svårt. Vilken sorts texter vill jag skriva? Jag har tre kapitelböcker för barn, en bilderbok och en eller två vuxenböcker (eller kanske ”unga vuxna”) som någorlunda aktiva projekt (dvs påbörjade utan att vara helt och hållet övergivna). Vad är min grej? Försöker jag skriva barnböcker bara för att jag lurar mig själv att det är enklare, eller är det vad jag vill? Vore det inte häftigare att skriva vuxenböcker? Och hur gör man i så fall det utan att det känns banalt..?

Uppenbarligen vill jag ju skriva. Annars skulle jag ha glömt det vid det här laget och inte ständigt önska att jag skrev.

En kommentar

  1. Jag skriver inte heller och min anledning är att jag inte kan ta en viss tid varje dag till det, jag måste vänta på inspirationen. När den väl kommer blir jag avbruten var tionde minut, aningen av Theo eller av sambon. Ibland tar jag nätterna när alla andra sover och offrar min egna sömn, men då är det så himla mycket jag vill göra så det blir mest lite här och var..

    Ser fram emot en sidådär 10-15 år då jag faktiskt kommer kunna ta mig tiden jag behöver för att komma in i det där stadiet då kreativiteten flödar :)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *