Inmålad i ett hörn

Idag har till och med jag insett att det är varmt

Strandklädd?

Idag råkade jag visst gå på stan på lunchen i stället för att ta min planerade promenad bort till Stadsbiblioteket för återlämning av bok. Jag köpte en klänning och två t-shirts, så det blev ju en god skörd och bokåterlämningen får helt enkelt vänta tills exempelvis imorgon.

Även jag har hunnit inse att det är varmt nu och provade därför att klä mig lite somrigare idag (i denna). Men det blev inte så lyckat, för jag går runt och känner mig förbaskat strandklädd. Borde ha tagit något lite proprare. Men jag vill vara bekväm också, inte lätt att hitta kläder över huvud taget och definitivt inte lätt när de ska vara sköna, snygga, propra och billiga också…

Jag tittade även på skor till Ava, eftersom hon bara har ett par nu och de brukar kunna vara för blöta för att användas. Men jag känner mig så himla inmålad i ett hörn när det gäller att köpa barngrejer. Jag gillar ju inte rosablingblinggrejer, men köper jag något annat i en mainstreambutik blir det så extremt åt andra hållet att det framstår som ett ytterst utstuderat försök att dölja min dotters könstillhörighet. Jag vill bara ha nåt lite neutralt (som i könsneutralt, inte som i gråtrist), ska det vara så svårt?

Det lutar åt ett par Crocs eller Crocs-kopior, om jag nu lyckas hitta några som varken glittrar eller ser ut som bilar, eller är jättefula. Det verkar svårt. De ska gärna passa till allt också, men gärna vara lite roligare än bara svarta. Fast det lutar väl åt svarta. Men det kanske också framstår som utstuderat könstillhörighetsdöljande, eller “får” en tjej ha svarta Crocs(-kopior)? Det hade hon förra sommaren…

3 kommentarer

 1. Fin klänning! Och med leggings under blir det ju välklätt.
  Det är svårt det där, jag känner mig alltid strandklädd om jag inte har någon ordentlig… linning på byxorna eller kjolen. Och på klänningar är det ju aldrig linning. Men det är bara att härda ut! Tänk på hur strandklädda vissa andra är när de går på stan!

  Och barnkläder/skor ja… svart är väl lagom könsneutralt?

  Svara

 2. Skönt att jag inte är ensam. :) Den här sitter lite i slafsigaste laget och känns inte direkt figursmickrande, är mer som ett nattlinne… och leggings behöver man ju, men de förstör också silhuetten totalt + klämmer åt. Suck.

  På stan känns det lite jobbigt, på kontoret mycket jobbigt…

  Ja, svart är bra. Såg även ett par Crocs-kopior med Bamse-figurer på Lindex, som jag hade kunnat överväga om de funnits i rätt storlek. Men de kändes också supertråkigt könskodade. Blå med Bamse eller rosa med Lille skutt. Inte för att det nödvändigtvis måste innebära killskor-tjejskor, men finns det just varianterna blå-rosa ÄR det ju liksom så. Jag skulle ha tagit de blå, för det är ju Bamse som är mest igenkänd och Ava skulle förmodligen älska dem för det.

  Svara

 3. Kollade mer på Crocs-kopiorna på ett annat Lindex idag. Det visade sig att de rosa inte ens var med Lille Skutt, utan med Nina Kanin. Tror inte ens att Ava vet vem det är… så det kändes inte jättekul. Men de fanns inte i storlek på detta Lindex heller.

  Det hela slutade med att jag har beställt ett par röda Crocs på nätet. På stan hittade jag visserligen rosa, blå, fult limegröna och svarta. Jag älskar grönt och hade gärna köpt några lite mer äppelgröna, men nää, inte den blasklime som fanns… Och sååå tråkigt att välja en av rosa eller blå! Och svart är ju bra, men… inte så kul. Rött är fint. Det blir nog bra. Hoppas bara de passar. De blir kanske ganska stora, men storleken under skulle bli för liten om killen i butiken mätte innermåttet rätt…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.