Hoppa till innehåll

Leker med bloggteman

Så här har Helenas dagar sett ut ända sedan jag bytte till WordPress. Jag har länge varit sugen på att byta bloggtema, men jag gjorde det inte lätt för mig när jag gav mig in och hackade sönder Kubrick-temat till oigenkännlighet med en massa speciella modifikationer och tricks (framför allt boksidan, som jag ju brutit ut som en egen blogg med egen sidebar och så). Att göra allt detta för ett nytt tema… phew. Nu testar jag en grej som, om jag trivs med det, kommer göra det lättare för mig att byta utseende på sajten framöver.

Artisteer är ett verktyg för att göra bloggteman. Om man vill kan man klicka på “föreslå tema” tills verktyget har autogenererat fram någonting man tycker ser bra ut, eller så ger man sig in och bökar med olika inställningar. Man kan påverka ganska mycket, men visst upplevde jag att man är väldigt begränsad till vad verktyget tillåter.

Helenas dagar med Artisteer-tema
Så här ser Helenas dagar ut nu

Hur som helst. Jag har gjort ett Artisteer-tema plus ett generellt child theme som lägger till mina modifieringar. Tanken är att jag ska kunna göra nya Artisteer-teman och slippa göra mina specialmodifikationer varje gång jag vill byta utseende på bloggen. Det verkar fungera bra, så länge Artisteer-temat inte är alltför olikt (det bör ha en vänsterspalt och samma bredd på inläggsspalten för att funka rakt av).

Jag har förstås redan hittat ett par små issues och en sak som stör mig massor: att vänstermenyn ploppar ut och fyller även inläggets plats ett ögonblick medan sidan laddas… Men jag ska testa så här ett tag i alla fall, så får vi se vad som händer sen.

Egentligen hade jag tänkt att starta med ett glatt tema med riktigt mycket färg… hmm. Det blev visst beige-grå-brunt i stället, hur nu det gick till.

4 kommentarer

  1. Å jag har fått hjälp över till wordpress just idag o är så otroligt nöjd att alla inlägg kom med i flytten. Surftown gjorde det mäkta besvärligt för stackars Micke. Nya teman kommer inte i första taget ;)

  2. Jag kan lite för lite modifiera själv i någon större utsträckning, och har tröttnat på bloggers egna förslag, så ett sånt program låter jättebra. Jag har laddat hem demoversionen nu för att testa :)

  3. Ellinor, jag blev faktiskt inspirerad av din blogg med det nuvarande temat. :) Idén med inläggen som separata rutor med rundade hörn, direkt på hela sidans bakgrund lånade jag av dig.

    Artisteer är kul, men man får räkna med en hel del bråk för att få det genererade temat att göra som man vill.

    Kommentarsförhandsgranskningen fungerar visst inget vidare i nya temat… sätter upp på att-göra-listan…

  4. Det verkade lite jobbigt att få till kommentarsförhandsgranskningen, så den är bortplockad på obestämd framtid nu, dessvärre. Vill verkligen ha den, så jag hoppas att få till den igen någon gång…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *