Hoppa till innehåll

Middagsgäster, bjudkomihåg och lunchkompis

Igår kom Karin och Henrik och åt middag hos oss. Ava tog det till sin uppgift att utbilda dem i livets alla viktiga frågor, så som t.ex. vilka som har hår (nästan alla, faktiskt, men “MOFFA HAR BARA LITE HÅR, MAMMA HAR MYCKET HÅR… OCH KARIN HAR MASSA HÅR!”), vilka som har klocka, vem som dricker vad, vem som tycker om vilken mat osv. Hon upplyste även Henrik om att han inte heter Annika. När hon försökte säga Henrik blev det ENNIK och det påminde väl lite om Annika…

Ava fick även lära sig att bäbisar bor i sin mammas mage när de är riktigt små, eftersom Karin hade en gravidmage att visa upp! Sen sa Ava att hon var i min mage igår. Vi måste plugga tidsadverb, tror jag… :)

Bäbisen fick även en spjälsäng, ett babygym och lite småsaker, som vi sålde till Karin och ENNIK.

—————

Förresten så fick vi klura en del när vi lagade mat, eftersom vi lagade en rätt (palak channa) som vi bjudit folk på förut. Men vi kom inte ihåg om vi bjudit just Karin och Henrik på det tidigare… Så hädanefter tänkte jag försöka hålla reda på det. Det lutar åt att det blir i ett Google Spreadsheet, men ännu roligare hade förstås varit att utveckla en webbtjänst för ändamålet, som dessutom skulle kunna bli en liten community på nätet och… STOPP! Det gäller att inte tänka för stort, jag har faktiskt inte tid med sånt hur mycket jag än önskar det. (Och systersajten skulle bli en där man registrerar vad man gett och fått i present.)

—————

Jag har fått en veganlunchkompis på jobbet! Det är en kollega som blivit vegetarian nyligen och är intresserad av att äta mer åt det veganska hållet. Hittills har jag dragit med henne till Old Corner och till Jonsborgs, så nu tror hon väl att alla veganer bara äter snabbmat. :) Hur som helst är det jättekul, men det hade ju kunnat få hända ett par år tidigare när jag inte precis skulle flytta…

Nu känner jag mig effektiv, som raskt avhandlade TRE bloggämnen i ett och samma inlägg…

3 kommentarer

  1. Lite kul också att de heter Karin och Henrik och har bebis i magen. Vi har ett par kompisar som heter precis så och har bebis i magen. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *