Hoppa till innehåll

Julhelgen 2011

Julen 2011

Det kändes lite stressigt först, men sen fick vi i alla fall en väldigt fin julhelg. Fredagen den 23:e körde vi halvdag på jobb och förskola och satte oss sedan i bilen och njöt av att ha bra väglag hela vägen till Oskarshamn. Det var alltså där vi firade julafton hos farmor och farfar. Även faster Emma och gammelfarbror Sven (eller Fven, som Ava säger) var med.

Julmaten var sagolikt god! För vår del bestod jullunchen av seitanskinka, göttbullar, korv, vegansson, senapsinlagd aubergine, grönkål, grönkålspaj, brysselkål och rödkålssallad. Vi tittade på Kalle, öppnade paket (nu har Ava lärt sig att det heter paket och inte kapet), tittade på Karl-Bertil, åt julsnask och njöt.

På juldagen åkte vi först hem till Sven för en liten släktträff och sedan åkte Ava hem med farmor och farfar medan jag och Jonas gick på den traditionella juldagsfesten hemma hos Tomas.

På annandagen tog vi det lugnt och dagen efter åkte vi till Nyköping. Där firade vi jul en gång till med mormor och morfar, morbror John och alla kusinerna. God mat och bra paket i repris.

Det är jätteroligt att vara ute på äventyr med Ava, för det märks så tydligt att hon älskar att ha en massa människor omkring sig som hon kan hitta på skojiga saker med.

» Bilder från julhelgen på Flickr

En kommentar

  1. Låter mysigt!
    Vi provade också att göra vegansson (fast det namnet hade jag missat), från ett recept ur allergitidningen, och vad gott det var! Jag har ju aldrig ätit jansson pga fiskallergi, men tyckt att vanlig kokt potatis varit lite tråkigt i jämförelse, men det här var ju ett verkligt bra alternativ! Kommer nog att laga det istället för potatisgratäng även när det inte är jul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *