Hoppa till innehåll

Vikten av en delseger

Ava accepterar sällan att helt förlora en konflikt. Ofta ser hon till att få någon form av delseger.

I morse ogillade hon till exempel skarpt att jag stängde av tv:n och sa att det var dags att gå till toaletten. Efter en stunds idogt protesterade insåg hon att jag inte skulle ge mig. Då gjorde hon som jag sa, fast på ett sätt hon visste att jag inte skulle gilla: hon ålade på mage hela vägen till badrummet.

Det gäller att demonstrera sin makt…

Dessutom undrar jag varför jag ens försöker använda ord som “nu”, “bråttom” eller “sent”. Jag skulle lika gärna kunna säga “blorngk”. Alla morgonsysslor tar obevekligen alldeles för lång tid och avbryts ständigt av irrelevanta inslag…

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *