Trippelpremiär: bad, vagn och BVC

Idag (Sander 5 dagar gammal) har vi bockat av premiär efter premiär. Först bad:

Premiärbad. Inte jättepoppis.

Det var väl inte dunderpoppis, men han protesterade inte alltför vilt åtminstone… Navelstumpen ramlade nästan av på köpet, men inte riktigt.

Vagnpremiären var desto mer poppis. Han blev jättelugn så snart vi lade ner honom i vagnen, fast den stod still i hallen ett tag, och sedan sov han som en stock hela vägen till BVC och fortsatte sova i pappas famn jättelänge i väntrummet och medan vi pratade med vår BVC-sköterska, så till slut fick vi väcka honom…

Vagnpremiär

Vagnpremiär

I väntrummet på BVC

Allt såg fint ut på BVC. Vikten är på väg upp efter den dipp som alltid kommer efter förlossningen och det är ett gott tecken för amningen. Vi kunde inte få något värde på bilirubin, men ändå bedömningen att det såg bra ut. Vi har bokat in täta besök framöver för att få ytterligare mätpunkter för vikten, så det känns tryggt. Jag hoppas verkligen att det går att få till helamning den här gången och än så länge finns i alla fall ingen anledning till panik.

Dessutom klippte BVC-sköterskan bort navelstumpen, då hon tyckte att den nästan var loss. Skönt att vara av med den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *