Hoppa till innehåll

BVC om en liten och en stor

BVC med Sander idag. Femmånadersvaccinering avklarad, men vi får se hur mycket han reagerar. Sprutorna gjorde ont, såklart, och jag tycker det verkar som att han fortfarande har ont. Får se om det blir feber också, som det blev för Ava.

Kurvmässigt såg det mycket bättre ut nu (planade ju ut förut), vikten tog ett rejält skutt uppåt. Skönt. Jag tror faktiskt jag har lyckats med att amma ännu oftare på sistone, fast jag tyckte att jag redan ammade väldigt ofta. Och så har han ätit gröt, med varierande framgång, såklart. Det kommer han att få fortsätta med, även om jag hoppas hitta annat han gillar bättre.

Jag passade även på att fråga efter Avas BMI-kurva för att se lite bättre hur det står till där egentligen. De senaste gångerna, ända sedan i Landvetter, har vi blivit lite varnade för att hon kan vara på väg att bli överviktig. Och jo, BMI-kurvan steg rätt brant ett tag för att när hon var 3 år toucha kurvan för “Övervikt (WHO)”. Men sedan dess har den gått nedåt igen, så att senaste mätpunkten låg strax under +1SD. Jag är inte särskilt bekymrad och eftersom vi står inför vällingavslut (hon dricker fortfarande välling morgon och kväll) tror jag att det kommer att göra skillnad. Men det skadar inte att tänka ännu mer på att äta nyttigt och begränsa snask. Lite typiskt att just nu när vi tänkt på detta har hon gått in i en period när hon alltid är hungrig och verkar kunna äta hur mycket som helst. Det går ju upp och ner, det där, ibland äter hon knappt något, ibland jättemycket. Alltid ganska kräset, tyvärr, men vi jobbar på det. Hon är lite rolig beträffande sötsaker. Vissa grejer gillar hon verkligen, andra inte. Hon rörde knappt sitt påskgodis. Det var nog bra, för hon fick alldeles för mycket egentligen. Men hon fullkomligt slukade mina cupcakes jag gjorde i helgen och tjatade om att få fler (hon fick totalt tre stycken, men vid tre olika tillfällen)…

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *