Sander 14 månader

image

Oj, jag hade glömt att Sander fyller månad just idag, men det får bli en snabb lägesrapport i alla fall.

Han kan nu släppa taget och stå i flera sekunder utan stöd, men han vill gärna sätta sig direkt. Går inte ännu, alltså.

Han har 8 tänder. Äter för det mesta helt okej! Har en del konstiga favoriter, det senaste är rapsolja på sked. Gav honom en sked när jag kom ihåg att jag inte haft något extra fett i hans mat och han ville bara ha mer och mer och mer…

Dricker mest ur riktigt glas (jag håller, annars blir det blött) och tar gärna mackan hel i stället för i småbitar.

Vi har numera ett vattenglas i micron, eftersom han startar den ibland… Är ju inte bra om den kör tom och att dra ur sladden mellan användningarna fick oss att inse hur mycket vi tittar på microklockan…

Han har börjat bli ledsen när han förstår att pappa eller mamma ska gå iväg. Och jag förstår honom, jag har också svårt att slita mig…

Han är reserverad mot människor han inte känner väl, det har märkts extra tydligt nu på jullovet. Men han smälter ju till slut.

Jag har börjat komma loss på kvällarna så smått igen. Det känns lättast att lägga ner honom i spjälsängen om han får somna i min famn när jag sitter i soffan. Ligger vi i sängen vaknar han så lätt när jag flyttar honom.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *