Hoppa till innehåll

Inför klänningsvecka-enkät


Läs mer och haka på i inlägget Häng med på klänningsvecka 7-13 april.

Jag totade ihop en liten enkät inför klänningsveckan nästa vecka. Gör den gärna om du ska vara med. Och om du inte ska vara med kan du väl omvärdera det beslutet? :)

Varför klänningsvecka?
Det jag egentligen behöver är att få lite pepp att klä mig snyggt och inte bara glida ner i något bekvämt och trist, som jag lätt gör när jag är stressad, trött och frusen på morgonen. Men “klänning” är ju mer mätbart än “snyggt”, så det fick bli det. Jag vill gärna bli bättre på att använda klänning, det är ju ofta snyggt och kan vara smidigt och bekvämt om man bara får till de svåra tillbehören (strumpbyxor/leggings, kofta, i värsta fall linne under).

Egentligen är “propert” kanske ett bättre ord än “snyggt”, förresten? Jag vill klä mig mer kontorspropert. Inte kostym-propert, men bekvämt-propert, liksom. Och kanske till och med lite-kul-propert. Men propert. Inte slafsigt/tråkigt/slitet.

Jag ser också klänningsveckan som ett bra tillfälle att försöka förbättra min garderob. Rensa och komplettera.

Hur ser ditt klänningsanvändande ut idag? Kan du säga något om dina klänningar?
Sparsamt. Jag har ju mest sunkat runt i mina slitna amningströjor under min mammaledighet, men jag vet inte om mammaledigheten egentligen inneburit så där värst minskad klänningsanvändning, för det blir nog mest till fest även i vanliga fall. Men det har helt klart varit svårare under mammaledigheten på grund av kravet på amningsvänlighet. Jag kände mig inte alls fin när jag klädde upp mig till bröllop och sånt i somras, för den bästa amningsklänningen jag hade var så… slafsig. Nu kan jag i alla fall klä mig amningsovänligt på jobbet, men det blir väl att byta illa kvickt när jag kommer hem.

Mina klänningar visade sig vid en snabb koll i oväntat stor utsträckning vara från Indiska. Kanske är några lite för somriga för att använda nu, men vi får se. Några är möjligtvis snarare långa tunikor, men var går gränsen egentligen? Jag gillar klänningar med fickor! Eller rättare sagt, jag gillar att ha fickor oavsett vad jag har på mig. Både för att man kan stoppa händerna där om man inte vet vad man ska göra av dem och att det är himla smidigt att kunna lägga t.ex. nycklar och telefon där när jag lämnar min plats på jobbet (jag kan behöva nycklarna för att komma tillbaka till min plats, beroende på vart på kontoret jag ska och ibland vet jag inte säkert innan om jag ska “för långt” eller ej, så jag vill alltid ha dem med mig).

Förberedelser inför klänningsveckan?
Ja, jag har garderobsinventerat/rensat lite och tyvärr fått mig ett par negativa överraskningar. Vissa klänningar som jag hade i åtanke kanske inte funkar att ha… Och det är svårt med tillbehören! Skulle behöva shoppa lite…

Jag skulle gärna vilja planera outfitsen i förväg, men vi får väl se om jag hinner. Jag har inte provat alla klänningar med tillbehör och vet inte riktigt om de kommer att funka som jag hoppas. Men på helgen måste jag i alla fall ha amningsvänliga klänningar, så det är fastställt. Dock inte vilka, den bästa amningsklänningen jag har behöver lagas – bra tillfälle att få det gjort!

Ser du några svårigheter med klänningsvecka?
JA! Och kanske ännu mer efter garderobsinventeringen… Jag har mer än sju klänningar, men kan jag få ihop sju acceptabla outfits? Jag måste ha något på benen + kofta, jag är för frusen för att hoppa över det. Tyvärr är många av mina benkläder (ja… leggings, strumpbyxor, jeggings…) väldigt osmickrande för min figur. Det är så himla otacksamt! En klänning kan se jättebra ut ända tills jag tar på vald underdel. Blä. Och koftor kan vara lite svårkombinerade och mina mest neutrala är rätt urtvättade.

Ytterplagg till är inte helt enkelt heller! Min vårjacka är lite för sportig… men kanske blir det vinterjackan, så frusen som jag är.

Jag kommer säkert ha svårt med motivationen mina trötta, frusna och stressade mornar, men det är bra med lite yttre tvång. Det kan även kännas otacksamt om det är kallt på kontoret och jag ändå måste sitta och huttra i två tjocka tröjor med en kopp te, då känner jag mig ju inte särskilt proper ändå.

Att fota sin klädsel är ju inte heller jättelätt alla gånger. Blir ju snyggast om man står i bra ljus och använder stativ, men jag vet inte riktigt när jag skulle få tillfälle till det, så det får bli som det blir. Vore ju bra om det gick att få hyfsade bilder i hallspegeln på morgonen, men det brukar bli rätt mörkt och grynigt… jaja, vi får se.

Är i alla fall peppad!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *