Presentpappersförvaring

Ni har väl sett den där superfiffiga presentpappersförvaringen man får till genom att köpa plastpåshållaren VARIERA från Ikea för 15 kr? När jag googlade hittade jag exempelbilder hos till exempel Pysslomanen och Lenas lilla blogg, så kika in där om ni undrar vad jag snackar om.

Och grejen är alltså att vi hade en riktigt löjlig förvaring av presentpapper. De låg på rad på översta hyllan i linneskåpet och utnyttjade vääldigt lite av utrymmet hyllan gav. Hittar ingen före-bild, tyvärr, men bild 1 här nedanför visar hur det ser ut just nu (tanken är förstås att vi ska utnyttja utrymmet bättre, men vi har inte kommit dit än), så ni kan föreställa er. Riktigt dåligt när man har så ont om förvaringsutrymme som vi har.

Så jag köpte 2 stycken såna där hållare på Ikea när jag var där senast.

Och så blev de liggande.

Man kan knappast anklaga oss för att vara överivriga hemmafixare. Planen var att borra/skruva upp dem inuti städskåpet. Men bah, äh, borra..? Skruva..? Zzzz..

Sen var jag på Clas Ohlson och blev påmind om en alternativ lösning jag sett tidigare, men inte trott skulle funka. Den som till och med är ämnad som Förvaring för presentpapper m.m.. Så klurade jag lite och tänkte att kanske, kanske går den att hänga upp i den där metallhyllan som sitter inuti städskåpet? Så måste man inte ens borra/skruva, liksom?

Det funkade! Jag är så nöjd! Kolla:

Vilket år som helst ska vi nog försöka styra upp förvaringen här hemma. Jag är sugen på att byta ut hyllplanen i övre halvan av hallgarderoben (i den nedre halvan har vi ställt trådbackar med skor) och sätta dit en stång, så vi har någonstans att hänga jackor som inte är i säsong, i stället för att knöla in dem på nån hylla nånstans. Då kanske en del av grejerna som är där nu kan vara på hyllan där vi inte har presentpapper längre. Kanske blir bra. I alla fall känns det som en hyfsat bra plan så länge man kommer ihåg att glömma bort att en halv hallgarderobshöjd är lagom för jackor, men för låg för kappor.

Nåja. Förvaring = ständig work in progress.

PS: Om någon som ändå träffar mig eller bor typ här vill ha två stycken vita VARIERA så står de bara här och blänger på mig. Donerar gärna till bättre behövande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *