Hoppa till innehåll

Sander börjar bli stor

image

Det har hänt mycket med Sander i sommar! Någon gång på försommaren reagerade jag över hur klättringskompetent han blivit. Klarar mycket mer på lekplatserna.

Pratet har verkligen kommit igång, så nu har vi två pratkvarnar som gärna håller igång samtidigt… Och pratet blir förstås mer och mer korrekt. En del av det kvarvarande barnsliga uttalet är nog mest gammal vana, för nya ord uttalas ofta bättre.

Han har ju på eget initiativ börjat använda potta och toalett med stort nöje, även om blöjan också används en hel del. Men i morse upplevde vi första torra nattblöjan och en rejäl morgonkissning i pottan! Jag har köpt ett tvåpack Pippi-kalsonger, som han tyckte var jätteroligt att prova i ca tre sekunder vardera, men än så länge har han inte velat ha dem någon längre stund. Han vet att de finns nu i alla fall, så tanken kanske bara behöver mogna lite…

En annan stor sak som hände under sista semesterveckan i stan var att han gungade. Han har alltid fått panik om vi satt honom i en gunga, men nu tyckte han att det var jättekul. Så nu har vi något nytt att göra på lekplatserna också…

image

Han går på mellanbarnsavdelningen på förskolan nu och efter viss tveksamhet i början verkar han ha det jättebra nu. Han blev till och med besviken för att vi inte skulle gå till förskolan igår lördag.

Vi har nästan inte använt vagnen alls i sommar, så vi provar att skippa den även nu. Jag brukar ta bussen till skolan och förskolan, Jonas går. Sander är ju fullt kapabel att gå, men går han med mig vill han alltid bli buren…

Han har bra finmotorik och pärlar gärna halsband med Avas bokstavspärlor, till exempel.

Roligt att han blir större, men ett tag till är han i alla fall så där småbarnsmysig…

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *